נשיא ארה"ב ג'ו ביידן התייחס למשבר בישראל כמעט כאל משבר של ארה"ב עצמה, והוא היטיב להדגיש את זה הן בדיבורים והן במעשים.
הנאומים הנלהבים של ביידן על תמיכה בישראל היו חסרי תקדים בבהירותם. לצד מילות תמיכה ועידוד, כלל גם הנשיא איומים מפורשים על חיזבאללה וכוחות הטרור הצפוניים בראשות איראן.
בשבועיים האחרונים סיפק הנשיא ביידן אמירות רבות, חד משמעיות של תמיכה בישראל: "כל עוד ארה"ב קיימת היא תהיה לצידה של ישראל", "ארה"ב שומרת על הגב של ישראל", "לעולם לא תהיו לבד" ועוד.
בשבועיים האחרונים הוכיח הנשיא האמריקני את כנות דבריו לא רק בדיבורים - אלא גם במעשים. שליחת כוח אש אדיר לחופי המזרח התיכון כמו זה של קבוצת התקיפה המלווה את נושאת המטוסים 'ג'רלד פורד' - הגדולה ביותר בצי האמריקאי ובעולם בכלל, היא פעולה נועזת מצידו של ביידן שנועדה להבהיר לעולם כי ארה"ב נמצאת לצידה של ישראל - גם במובן הצבאי.
ואם חשבנו שמדובר באיום בלבד, ביום חמישי האחרון הוכיחה ארה"ב שההגנה על ישראל היא גם למעשה ולא רק להלכה, כשיירטה את מתקפת הטילים והכטבמי"ם מתימן, שכוונה לפי גורמי מודיעין לעבר ישראל.
נדרש להבין מה גורם לנשיא האמריקני הדמוקרטי להראות תמיכה כה חסרת תקדים במדינה היהודית. בנוסף ל'אהבת ישראל' כנה שניכרת בדבריו של ביידן, לארה"ב אינטרסים רבים במזרח התיכון שבמרכזו הדמוקרטיה היחידה באזור.
ציר הרשע רוסיה-סין-איראן, ממשיך להתחזק, כאשר ברקע סעודיה מנסה לרקוד בשתי החתונות ומחזירה קשרים דיפלומטיים עם האיראניים, כשמעבר למסדרון יושבים נציגים סעודים עם מקביליהם האמריקנים ודנים בנורמליזציה עם היישות הציונית.
המהלך של חמאס טירפד לפחות באופן חלקי את המהלך של אמריקה הגדולה שקיוותה מאוד להגיע להסכם שלום בין ישראל לממלכת המפרץ הפרסי. ארגון טרור פלסטיני חמוש, הצליח להביס ולהביך את המהלכים המדיניים בראשות ממשל ביידן, לאחר שסעודיה הודיעה כי היא משהה את כל השיחות.
ארה"ב איננה יכולה להשלים עם השפלה עולמית שכזו, וייתכן כי מטרת האיומים של ביידן היא להשמיע בקול ברור שארה"ב היא בעלת הבית במזרח התיכון, גם אם הרטוריקה מופנית בעיקר כלפי חיזבאללה ואיראן.
נשיא ארה"ב נמצא בקרוב בשנת הבחירות לנשיאות, וכפי שכבר הצהיר הוא צפוי להתמודד כנשיא מכהן לכהונה שנייה. התמיכה של הנשיא בישראל יכולה לגרום נזק עצום למעמד שלו בקרב חברי המפלגה הדמוקרטים הקיצוניים יותר, כמו גם בקרב הקהילה המוסלמית בארה"ב שמזוהה יותר עם השמאל.
ברשת NBC צוטטו דבריו של יועץ דמקרטי בכיר במדינת מישיגן, שאמר כי האוכלוסייה המוסלמית המקומית הגדולה יחסית מאוכזבת מאוד מההתנהלות של ביידן והתמיכה חסרת התקדים שלו בישראל.
"בסדרה של יותר מתריסר דיונים בשולחן עגול עם מנהיגי הקהילה המוסלמית בשבועיים שחלפו מאז הפיגוע ב-7 באוקטובר על ידי חמאס, אמר רמדאן (היועץ י.ג) שהדבר העיקרי הוא שאנשים מאוכזבים מאוד".
הם אומרים שהם "לא ישכחו מה הנשיא ביידן עשה ולמה הוא שיקר להם", הוסיף עוד.
"ג'ו ביידן הרחיק לבדו כמעט כל מצביע ערבי-אמריקאי ומוסלמי אמריקאי במישיגן", אמר נציג המדינה אלאבס פרחאת, דמוקרט שמחוזו כולל את דירבורן, שהיא ביתם של אחת הקהילות המוסלמיות והערביות האמריקאיות הגדולות במדינה.
"ממשל ביידן והדמוקרטים ככלל יצטרכו לעשות עבודה רבה כדי לבנות מחדש רמה מסוימת של אמון עם הקהילה שלי", אמר הדמוקרט. "אף פעם לא מאוחר מדי לעשות את הדבר הנכון", הדגיש.
במקביל למחאה של גורמים מוסלמים בארה"ב שהצביעו באופן קבוע עבור ביידן, חלק גדול מהם החליטו כבר כעת שהם לא יתמכו בנשיא הנוכחי בבחירות לנשיאות בשנה הבאה.
יוזכר, כי דווקא נשיא ארה"ב הרפובליקני לשעבר דונלד טראמפ כמעט ולא הזכיר את מה שמתרחש בישראל, אך כאשר עשה זאת ניצל את ההזדמנות כדי להעביר ביקורת על נתניהו, דבר שגרר לא מעט הרמות גבה בקרב תומכיו בארה"ב אך גם בקרב הישראלים.
האם ביידן לוקח בשיקול את הבחירות הקרובות לנשיאות ארה"ב? ברור שכן. אבל נראה ששום דבר לא עומד בפני החשיבות האסטרטגית של המזרח התיכון בעיני נשיא ארה"ב, ומסתבר שגם הרעיון הציוני וקיומה של מדינת ישראל יקרים לליבו של הנשיא הדמוקרטי שהצהיר מספר פעמים בביקורו באזני ישראלים: "לא צריך להיות יהודי כדי להיות ציוני".