בזו אחר זו, רשתות התקשורת המובילות ברחבי העולם חוזרות בהן מהסיקור המוטה שלהן לצד חמאס באירוע הפיצוץ בבית החולים העזתי 'אל-אהלי' ברצועה.
אמש (שבת), בכותרת הכתבה ברשת CNN נכתב: "מחקר CNN: ניתוח משפטי של תמונות וסרטונים מעלה כי רקטה גרמה לפיצוץ בית החולים בעזה, לא תקיפה אווירית ישראלית".
בכתבה הובאו דברי מומחים לחומר נפץ וטילים שאישרו כי ישראל היא לא זו שעומדת מאחורי הפיצוץ בבית החולים שהביא למספר לא ידוע של הרוגים, תמונה שעלתה גם מניתוח של סרטונים שצולמו מישראל ועזה.
"בימים שחלפו מאז הפיצוץ בבית החולים "אל-אהלי" העמוס בעיר עזה, והרג מאות פלסטינים, עדיין משתוללות טענות בין חמושים פלסטינים לממשלת ישראל על אשמה", נכתב בכתבה. יש לשים לב לעובדה ש-CNN ממשיכה לקרוא למחבלים הורגי תינוקות בשם 'חמושים'.
"אבל ניתוח משפטי של תמונות וצילומים זמינים לציבור החל להציע כמה רמזים לגבי מה שגרם לפיצוץ", כותבים ב-CNN.
"CNN סקרה עשרות סרטונים שפורסמו ברשתות החברתיות, שודרו בשידורים חיים וצולמו על ידי עיתונאי עצמאי שעובד עבור CNN בעזה, כמו גם תמונות לוויין, כדי לחבר את מה שקרה בפירוט רב ככל האפשר".
באתר האמריקאי נזהרים מלקבוע מסקנות סופיות "ללא היכולת לגשת לאתר ולאסוף ראיות מהשטח, שום מסקנה לא יכולה להיות סופיות".
"אבל הניתוח של CNN מעלה כי רקטה ששוגרה מתוך עזה התפרקה באוויר, וכי הפיצוץ בבית החולים היה תוצאה של חלק מנחיתה של הרקטה במתחם בית החולים", נכתב עוד.
ההוכחה הניצחת ביותר שמביא אתר החדשות האמריקני, היא דווקא מצלמת אל-ג'זירה בה נראית רקטה משוגרת מהרצועה (כאילו שמדובר בדבר רגיל ולגיטימי שמשגרים רקטות על אזרחים) - רקטה שמתפרקת באוויר ויוצרת שובל אש שנראה בבירור דקות ספורות טרם הדיווח על השריפה בבית החולים העזתי.
בנוסף הביאו בכתבה חוקרים שקבעו כי לא מדובר בתקיפה ישראלית: "אני מאמין שזה מה שקרה - רקטה התקלקלה, והיא לא ירדה בחתיכה אחת. סביר להניח שהיא התפרקה באוויר מסיבה כלשהי וגופה של הרקטה התנגשה בחניון. שם, שרידי הדלק עלו באש והציתו מכוניות ודלק אחר בבית החולים, מה שגרם לפיצוץ הגדול שראינו", אומר ל-CNN מרקוס שילר, מומחה טילים מאירופה.
גורם נוסף שהביאה רשת החדשות הוא אלוף חיל האוויר האמריקני בדימוס סדריק לייטון, סגן מנהל הסוכנות לביטחון לאומי בארה"ב לשעבר, ומנתח צבאי של CNN, שאמר כי "הפיצוץ האווירי תואם רקטה לא תקינה", והוסיף כי פס האור עולה בקנה אחד עם "רקטה הנושאת דלק בוער כשהיא מנסה להגיע לגובה".
לאחר ניתוח ארוך ומסורבל שהאתר מציג לקוראיו, הכולל כמה וכמה ראיות שישראל לא עומדת מאחורי ה'תקיפה', וכי "הממצאים בשטח אינם תואמים לירי ארטילרי", ולמרות הכותרת הזועקת שישראל לא אשמה, המסקנה של אותן הוכחות היא: "עד שתתאפשר חקירה עצמאית בשטח ואיסוף ראיות מהאתר, הסיכוי לקבוע מי עמד מאחורי הפיצוץ רחוק", מסיים הכותב את המאמר.