העולם מתעורר לבוקר שאחרי הפיצוץ בעזה. יש הטוענים כי ההתרחשות באל-אהלי מהווה 'נקודת מפנה' בדעת הקהל העולמית על מלחמת ישראל-חמאס. מדינות המערב הגיבו כל אחת באופן שונה לאירוע, ודווקא הניואנסים הדקים בהתבטאויות מלמדים הרבה על דעת מנהיגי העולם ביחס לישראל.
שלא נטעה, אף אחד לא מצפה ממנהיגי העולם שלא יביעו צער על מותם של אזרחים, וזה מובן. אימהות, זקנים וילדים פלסטינים שמוחזקים אף הם כ"בני ערובה" (להבדיל) על ידי ממשל החמאס ברצועה, סובלים מההשלכות של הממשל בו הם בחרו.
גם ישראל בעצמה נזהרת מפגיעה באזרחים חפים מפשע (או פחות) על ידי מגוון דרכים, בהן הודעות טלפוניות מרכזי שב"כ, הקש בגג ועוד.
אבל בתוך בליל התגובות יש כאלו שבחרו בנרטיב הפלסטיני באופן כמעט מוצהר ואחרים הסתפקו בגינוי או בצער. ידידת האמת ארה"ב שתמכה בישראל לאורך כך הדרך ממשיכה לתמוך גם אחרי האירוע אמש.
הנשיא ביידן אמר הבוקר בפגישה עם נתניהו כי הוא יודע שישראל לא עומדת מאחורי תקיפת בית החולים ברצועה - אמירה חשובה שיש לקוות שתהדהד בכל רחבי העולם המערבי. בעולם הערבי אין סיכוי, ואף אם ישראל תספק הוכחות ברורות כאור יום שהיא איננה עומדת מאחורי התקיפה, הנרטיב הפלסטיני ימשיך להדהד - וכן, גם במדינות כמו איחוד האמירויות ובחריין.
נשיא צרפת
מי שהפתיע מאוד לרעה בנושא פיצוץ בית החולים ברצועה הוא נשיא צרפת שלקח "על מלא" את הנרטיב הפלסטיני והעלה אותו לרשת מבלי לבדוק עובדות. הנשיא מקרון כתב: "שום דבר לא יכול להצדיק מתקפה על בית חולים", כתב נשיא צרפת.
"שום דבר לא יכול להצדיק פגיעה באזרחים. צרפת מגנה את המתקפה על בית החולים הערבי אל-אהלי בעזה, שגרם לכל כך הרבה קורבנות פלסטינים. המחשבות שלנו איתם.
יש לשפוך את כל האור על הנסיבות", סיים הנשיא הצרפתי.
בזמן שישראל הוכיחה הבוקר בדרכים רבות את העובדה שלא היא זו שעומדת מאחורי המתקפה, טרם הוציא הנשיא הודעת הבהרה נכון לזמן כתיבת שורות אלו.
קנצלר גרמניה אולף שולץ
הקנצלר כנראה עוד בטראומה מההשתטחות שלו על רצפת מסלול הטיסה בנתב"ג אמש, ובמשך שעות ארוכות לא הוציא התייחסות אישית להתרחשות ברצועה.
לפני זמן קצר פרסם הקנצלר את הדברים הבאים שמייחסים את ההתרחשות כ"פיצוץ" ולא הפנה אצבע מאשימה כלפי ישראל בניגוד לשכנתו ממערב. הקנצלר כתב: "אני בהלם מהתמונות שאנו מקבלים מהפיצוץ שפגע בבית חולים בעזה. אנשים חפים מפשע נפצעו ונהרגו. ליבנו עם משפחות הקורבנות. חשוב שכל העובדות של האירוע הזה ייחשפו בצורה מדויקת מאוד", הוסיף הקנצלר.
נשיא ארה"ב ביידן
במהלך הלילה כתב הנשיא על האירוע ואמר: "אני זועם וכואב מאוד מהפיצוץ בבית החולים הערבי "אל אהלי" בעזה, והאובדן הנורא בנפש כתוצאה מכך.
מיד לאחר ששמעתי את הידיעה הזו, שוחחתי עם מלך ירדן עבדאללה השני ועם ראש ממשלת ישראל נתניהו והנחיתי את צוות הביטחון הלאומי שלי להמשיך לאסוף מידע על מה בדיוק קרה.
ארצות הברית עומדת חד משמעית בהגנה על חיי אזרחים במהלך סכסוך ואנו מתאבלים על החולים, הצוות הרפואי וחפים מפשע אחרים שנהרגו או נפצעו בטרגדיה זו".
במהלך הפגישה שלו עם ראש הממשלה הבהיר הנשיא כי עמדתה היא שישראל איננה עומדת מאחורי הפיצוץ. "הצד השני אחראי לכך", הבהיר ביידן.
ראש ממשלת בריטניה רישי סונאק
ראש הממשלה הבריטי נזהר גם הוא מלהאשים את ישראל וצייץ מחדש את דברי שר החוץ שלו שכתב: "הרס בית החולים אל אהלי הוא אובדן הרסני של חיי אדם. בריטניה הייתה ברורה.
ההגנה על החיים האזרחיים צריכה לבוא במקום הראשון. בריטניה תעבוד עם בעלות בריתנו כדי לגלות מה קרה ולהגן על אזרחים חפים מפשע בעזה".
למרות שלא ראש הממשלה הבריטי ולא הקנצלר נקטו בעמדה הישראלית כדבר ברור, הם שניהם נזהרו מלהשתמש במילה "מתקפה" - בה השתמש נשיא צרפת ובעקבותיו התקשורת במדינה.
האיחוד האירופי - נשיאת הנציבות פון דר ליין
הנציבה כתבה: "אני עצובה מהמתקפה נגד בית החולים "אל-אהלי" ומספר ההרוגים העצום. אין תירוץ לפגוע בבית חולים מלא בצוות רפואי ואזרחים. יש לקבוע את כל העובדות ולהטיל אחריות על האחראים", והאשימה דה-פאקטו את ישראל בפיצוץ ללא בירור העובדות. הנרטיב הפלסטיני התקבל.
לסיכום: העולם מתחלק בשעות אלו למספר "מחנות" ביחס לישראל ואירוע בית החולים בעזה. העולם הערבי - כולל מצרים, ירדן והאמירויות, מגנות את ישראל באופן חד משמעי ומאשימות אותו במתקפה.
בעולם המערבי הרוב מנסים להישאר 'אובייקטיבים' בין ישראל לממשלת הטרור ברצועה. הקבוצה השלישית מונה את חברינו בצרפת והאיחוד האירופי שמשום מה החליטו כי מדובר היה במתקפה ישראלית, אך קראו "לבדוק לעומק את העובדות".
ורק ארה"ב, ניצבת לצד ישראל אל מול ארגוני הטרור הרצחניים ברצועה שפוגעים בזקנים נשים וילדים וכעת מתברר - גם בשלהם.