חמאס חוגג על הדם

התקשורת העולמית נשארת 'אובייקטיבית' | סיקור בינלאומי 

אמש, בסביבות השעה 19:00 התרחש פיצוץ עז בבית החולים אל-אהלי שבשכונת זיתון ברצועת עזה | מאז חמאס האשים את ישראל בהפצצת בית החולים שהיה מלא בפצועים ופליטים וישראל מאז הכחישה בתוקף את מעורבותה בפיצוץ | כך מסקרת הבוקר התקשורת העולמית את ההתרחשות (בעולם) 

|
2
| כיכר השבת |
(צילום מסך, תקשורת עולמית )

התמיכה הנרחבת בישראל הולכת ונשחקת בעוד הכניסה הקרקעית נראית רחוקה מיום ליום. הקרדיט הרחב שניתן לישראל לפעול כנגד המשטר הנאצי בעזה נשחק גם הוא, ואפילו ארה"ב כבר מצטרפת לקריאות על סיוע הומניטרי, ביטחון האזרחים וכו'.

הפיצוץ שהתרחש אמש בבית החולים העזתי רק מוסיף שמן למדורת האנטי-ישראליות הבוערת ממילא באתרי חדשות נבחרים. דמעותיהם של כתבי החדשות הבינלאומיים עת סיירו בקיבוץ בארי התחלפו מהרה לדיווחים יומיומיים על ה"מתקפות הישראליות ברצועת עזה".

הבוקר, אחרי שישראל כבר הבהירה באופן ברור את מה שהתרחש אמש ברצועה ואף סיפקה וממשיכה לספק הוכחות לגרסתה כי מדובר ברקטה של הגא"פ, מעניין לראות את הסיקור התקשורתי ובאיזה מונחים הם משתמשים כדי לתאר את ההתרחשות.

CNN

ברשת CNN קראו בכותרת להתרחשות כ"פיצוץ בבית החולים בעזה", ולא כמתקפה על בית החולים, אך בגוף הכתבה נכתב: "מאות בני אדם מתו לאחר שבית חולים בעזה הופצץ ביום שלישי".

עוד נכתב כי "חמאס, השולט במובלעת, אמר כי יותר מ-500 בני אדם נהרגו בהפצצה". מדובר בדיווח של הכתב ולא בציטוט (" ") של חמאס, כלומר CNN מיישרת קו לכאורה עם הנרטיב הפלסטיני.

יצוין כי בהמשך הכתבה הובא הצד הישראלי של הסיפור שהכחיש את מעורבות צה"ל בפיצוץ.

בכותרת: "פיצוץ", בגוף הכתבה: "הפצצה" (צילום: CNN)

BBC

רשת BBC הידועה בדעותיה המעוותות שפעמים אף הואשמה בעקבות הסיקורים שלה בתמיכה בטרור, מנסה להישאר 'אובייקטיבית' בין טענות צה"ל - צבא ממוסד, לבין ארגון טרור חמוש שנכנס לבתים ורוצח אימהות ותינוקות.

בכתבות של הרשת על הפיצוץ בבית החולים נכתב לרוב "פיצוץ" אך פעמים אחרות הוזכרה המילה "מתקפה" שמשמעותה - תקיפה ישראלית. בכתבה מהבוקר נכתב: "כאוס בעזה אחרי שמתקפה פגעה בבית החולים"

"מתקפה" (צילום: BBC)

בכתבות סוקרו בהרחבה דברי תא"ל דניאל הגרי שאמר כי מדובר ברקטת הג'יהאד האיסלאמי, אך במקביל הובאה שאלת עיתונאי של רשת CNN שהטיח אמש בדובר: "למה שנאמין לך?".

כסיומת לאחר הבאת "שני הצדדים" נכתב כי "BBC בודקת את העובדות כדי להבין מה התרחש".

BFMTV - צרפת

למרות ההכחשות הגורפות של דובר צה"ל והממשלה בישראל, בחלק מכלי התקשורת בצרפת בחרו לנקוט באופן מוחלט בנרטיב הפלסטיני. בכותרת נכתב "ישראל-חמאס: מה אנחנו יודעים על המתקפה שפגעה בבית החולים בעזה".

בכתבה עצמה נכתב: "כמה מאות פלסטינים מתו ביום שלישי, 17 באוקטובר, לפי חמאס, לאחר תקיפה אווירית על בית חולים. חמאס מוקיע פשיטה ישראלית על עזה, בעוד שצה"ל מפנה את האצבע לעבר אש הג'יהאד האיסלאמי".

יודגש שוב כי כי מה שנכתב בגוף הכתבה "לפי חמאס" אינו מתייחס לשאלה מי תקף אלא לכמות הנפגעים, כלומר, מבחינת כלי התקשורת הצרפתי, ברירת המחדל היא כי מדובר בתקיפה אווירית. בהמשך הובאו גם דברי צה"ל וההכחשות של ממשלת ישראל.

"הפגזה" (צילום: BFMTV)

ניו יורק טיימס - ארה"ב

"פיצוץ" ושתי הגרסאות:

שער הניו יורק טיימס יום לאחר הפיצוץ (צילום: NYT )

לסיכום, התקשורת העולמית מסתכלת על ההתרחשות בבית החולים אל-אהלי ברצועה אמש, ומשתדלת מאוד להישאר "אובייקטיבית" בין הגרסה הישראלית לגרסה הפלסטינית בראשות חמאס.

למרות ההוכחות, למרות ההכחשות, התמונות הקשות באמת מבית החולים ברצועה גורמות לתקשורת העולמית להפוך שוב את עורה נגד ישראל, וזאת כשבוע וחצי בלבד אחרי שואה ופוגרום שהתרחשו בתוככי מדינת ישראל. הקרדיט היה קצר במיוחד.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
כל עוד עם ישראל לא יתעלה רוחנית אנחנו בבעיה ,לא מדברים על זה בכלללללללל ,אין רעה באה לעולם אלא בגלל הרשעים ,תאמינו לתורה הקדושה ..
בשט
1
הלכה היא בידוע עשיו שונא ליעקב, מה שהיה הוא שיהיה, ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה..מה יעשה אדם וינצל יעסוק בתורה ובגמילות חסדים
שייע
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות