מרוקו עדיין מלקקת את הפצעים לאחר רעידת האדמה הקשה בליל שבת האחרון שכבר הביאה למותם של 2,122 בני אדם - המספר האחרון שפורסם נכון לכתיבת שורות אלו.
המצב במרקש הוא טוב יותר מאזורים אחרים נוכח העובדה שחלק מהבניינים הם חדשים ועמידים בפני רעידות, למרות שגם בעיר המרכזית נספרו הרוגים רבים. מתברר כי לכוחות ההצלה המקומיים יש קושי גדול להגיע בעיקר לכפרים הרריים בגלל דרכים משובשות וסלעי ענק שהתפזרו לאורך הכבישים כתוצאה מהרעידה.
בנוסף לקושי הפיזי להגיע לכפרים הללו, הבעיה הגדולה לא פחות היא שאותם אזורים נותקו מרשת תקשורת וחשמל ולכן קשה למרוקו לאמוד לנכון את הנזק שנגרם באותם הכפרים.
באותם אזורים מרוחקים יותר בהרי האטלס, התגייסו תושבים מקומיים בידיהם החשופות ופעלו לפנות את פסולת הבניין בתקווה למצוא ניצולים מתחת להריסות.
הימים הקרובים הם קריטיים ביותר, שכן לדעת מומחים, לאחר בין ארבעה לחמישה ימים הסיכויים למצוא ניצולים בחיים הופכים לקלושים ביותר. משמעות העניין היא שלמרות שהסברה הרווחת היא כי בשעה זו עדיין ישנם בני אדם בחיים מתחת להריסות, לפי אותם מומחים הם לא ישרדו אם לא יחולצו ביום-יומיים הקרובים, אם בגלל פציעות או בגלל מחסור במזון ושתיה.
אמש, דיווח המכון הגאולוגי של ארצות הברית כי נצפו רעידות חדשות שהוגדרו "כמעט בוודאות" כרעידות משנה בסביבות השעה 9:00 בבוקר באותו אזור. הרעידות שנמדדו היו בעוצמה של 3.9 בסולם ריכטר.
חלק מתושבי מרקש והסביבה ממשיכים לישון ברחוב גם בימים אלו - שלושה ימים לאחר האסון. חלק מאותם תושבים פשוט איבדו את ביתם שקרס, ואחרים אינם מוכנים לשוב לבית מחשש מרעידות משנה או בגלל חוסר היציבות של מבנים ישנים לאחר הרעידה הגדולה.