התקשורת העולמית מנסה להבין את מה שקורה בישראל, וכרגיל אינה נמנעת מלסקר את המבצע בג'נין לסיכול הטרור, בדרך ה"ייחודית" שלה.
ארה"ב
באתר ה-CNN מייחסים לישראל מתקפה קטלנית כנגד הפלסטינים, הכותרת באתר האמריקאי המזוהה יותר עם הצד השמאלי כותב: "הכוחות הישראלים פתחו במתקפה קטלנית על ג'נין".
באתר ה'וושינגטון פוסט' הגדילו לעשות ובכותרת נכתב שישראל "פלשה לג'נין", לא פחות.
בכותרת נכתב: "ישראל פולשת למרכז המיליטנטי בגדה המערבית והורגת לפחות 8 פלסטינים". בגוף הידיעה צוין מספר ההרוגים וכמו כן צוינה ידיעה לפיה צה"ל הרג "מפגין" נגד ה"מתקפה": "פלסטיני נוסף נורה על ידי חיילים סמוך לעיר רמאללה בעת שהפגין על המתקפה בג'נין".
הסיקור באירופה
באתר ה-BBC האנגלי, זכה המבצע בישראל לכותרת ראשית באתר. בכותרת דווח על "קרבות ירי בגדה המערבית במהלך מבצע ישראלי".
מתחת לכותרת, צוינה ידיעה על חוסר היכולת של האמבולנסים הפלסטיניים לפנות נפגעים בגלל המבצע, מה שמונע לטענת העיתון את הידיעה על מספר הנפגעים המדויק.
באתר דווח בעיקר על מספר הנפגעים, "אמבולנסים מלאים בפצועים" ומצב הרחובות בג'נין. הסיבות למבצע ומצב הנשק והמפגעים שיוצאים מג'נין זכו לסיקור אפסי אם בכלל.
בניגוד לפעמים קודמות בהן המבצעים של צה"ל זכו בצרפת לכותרות גדולות, נראה שהפעם המבצע 'בית וגן' די עבר "מתחת לרדאר" במדינה שמתמודדת עם בעיות משלה בימים אלה.
באתר החדשות הצרפתי BFMTV נכתב בכותרת בידיעה צדדית: "לפחות הרוג אחד בגדה המערבית לאחר מבצע של הצבא הישראלי". בידיעה עצמה נכתב שהמבצע כוון כנגד "כוחות מיליטנטיים", המילה 'מחבלים' הוזכרה באמירה מיוחסת לישראל בצירוף מירכאות כפולות.
ברוב האתרים שנבדקו על ידי 'כיכר השבת', לא הוזכרה המילה 'מחבלים' אלא בהתייחסות לאמירה ישראלית.
ברוב המקרים נמנעו אתרי החדשות בעולם מלהרחיב בסיקור אודות סיבת המבצע, ורוב אתרי החדשות הבינלאומיים העדיפו להתמקד במספר ההרוגים והתקיפות האוויריות של צה"ל בגזרת ג'נין.