נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן הכריז השבוע באופן רשמי על התמודדותו לנשיאות ארצות הברית בבחירות הבאות שיתקיימו בעוד כשנה וחצי.
>> למגזין המלא - כנסו עכשיו <<
אם ביידן אכן יתמודד כפי שהבטיח, במהלך קמפיין הבחירות יהיה בן 82 וכשיסיים את תפקידו יהיה בן 86. הנשיא המבוגר בתולדות ארצות הברית.
ההודעה של ביידן הרגיעה את התחושות בתוך המפלגה הדמוקרטית, שבכיריה ראו שביידן מתמהמה, וקרבות הירושה החלו לצוץ.
ביידן הבין את טובת המפלגה ומיהר לפרסם הודעה על התמודדות גם מחשש לקיטוב פנימי במפלגה, וגם כדי לא להצטייר כמנהיג מהוסס.
ההחלטה של ביידן למעשה עוצרת את המועמדים הריאליים בתוך מפלגתו להודיע על התמודדות נגדו, מה שמאחד את השורות בתוך המפלגה.
לאורך סרטון ההכרזה הקצרצר שפרסם ביידן, הרבה הנשיא האמריקני לדבר על כך שהוא מתמודד יחד עם סגניתו האריס, זאת אחרי שמועות שהאריס מתכוונת להתמודד בפריימריז של המפלגה הדמוקרטית. אבל כמו שאמרנו, בתוך המפלגה הדמוקרטית הסיכויים של המתחרים נמוכים מול נשיא מכהן.
מנגד, המפלגה הרפובליקנית עדיין מלקקת את פצעי בחירות האמצע ובמידה מסוימת את פצעי הבחירות לנשיאות ארצות הברית ב-2020.
בניגוד למפלגה הדמוקרטית, לרפובליקנים אין נשיא מכהן שיכול לאחד את השורות - גם אם דונלד טראמפ היה רוצה בכך, בתוך מפלגתו יש את האגף 'הממלכתי' שסולד ממנו לא פחות מהסלידה שלי מברוקולי.
חקירותיו של הנשיא הקודם טראמפ יוצרות אפקט מעניין - התמיכה בו בתוך המפלגה הרפובליקנית גוברת, זאת אחרי הצניחה בבחירות האמצע שנערכו לפני מספר חודשים.
יחד עם זאת, למרות ההתחזקות בסקרים הפנימיים, קשה לראות את טראמפ מצליח לנצח מול מועמד דמוקרטי, ודאי מול מועמד מתון יחסית כמו ביידן.
מול טראמפ יש כמה מועמדים שמקווים לנצח אותו בבחירות הקרובות, כמו רון דה סנטיס, מושל פלורידה שדעותיו זהות לשל טראמפ רק מעט מעודנות יותר. דה סנטיס עצמו עדיין לא הכריז על התמודדות ועוד בודק את השטח. לצדו יש גם את ניקי היילי שסיכוייה נמוכים וכן את מייק פנס, סגנו לשעבר של טראמפ כשמאז פרעות הקפיטול היחסים בין השניים עכורים.
אבל בהנחה שנראה בארצות הברית את אותם המועמדים שנראו בבחירות בשנת 2020 - ביידן נגד טראמפ, רוב הסקרים מנבאים לביידן ניצחון.
יחד עם זאת אל לו לביידן להתבשם מהסקרים, כי אותם הסקרים מוכיחים כי הבחירה בו לא מאהבת ביידן אלא משנאת טראמפ.
התמיכה בביידן עדיין נמוכה מאוד, אך התמיכה הכללית (לא בתוך המפלגה הרפובליקנית) בטראמפ, נמוכה כנראה עוד יותר.
לצד זאת, מקורבים לביידן אומרים כי הם מקווים ומאמינים שבשנה וחצי הקרובות אזרחי ארצות הברית יתחילו להרגיש ולהעריך יותר את ביידן אחרי שצעדים שעשה בתחילת כהונתו יחלו להשפיע. ימים יגידו.
יחד עם כל זאת, בואו נזכור שכעת ביידן בן 80 ובבחירות הבאות יחגוג 82. לא שאנחנו לוקים בגילנות חלילה, אך הפעם אין את מגיפת הקורונה וביידן יאלץ לעשות סיבוב ארוך במדינות שונות בארצות הברית בכנסי בחירות, משימה לא פשוטה תוך תקופה קצרה - וכן, באמריקה כמו באמריקה, תמיד חייבים להראות פרש.
יהיה מעניין להמשיך לעקוב ולראות לאן המירוץ הזה יתפתח, ואולי, אולי, טראמפ יצליח להפתיע שוב, כמו לפני 7 שנים.