החל מהלילה בחצות, פינלנד תהפוך לחברה ה-31 של ברית נאט"ו, והגבול של ברית נאט"ו עם רוסיה יגדל בעוד 1,340 קילומטרים.
ברוסיה לאורך השנים מנסים להרחיק את נאט"ו מהגבולות והניסיון הזה היה אחד הטריגרים לטענת רוסיה שהביאו לפלישה לאוקראינה.
בפינלנד עצמה לאורך השנים התמיכה בהצטרפות לברית המערבית הייתה נמוכה, אך אחרי הפלישה הרוסית לאוקראינה חל זינוק בתמיכה לפיו כ-80 אחוזים מהפינים תומכים בהצטרפות לברית.
על פי הסעיף החמישי באמנה, אם תהיה מתקפה על אחת מהמדינות החברות בברית, המתקפה תחשב למתקפה על כלל חברות הברית, ובכך מחייבת התערבות צבאית. כך למשל במקרה של פלישה רוסית לפינלנד, מדינות הברית ישלחו גם חיילים במידת הצורך, ולא רק ציוד צבאי כפי הנעשה בימים אלו באוקראינה.
לאורך החודשים האחרונים זכתה פינלנד יחד עם שוודיה לתמיכה נרחבת בהצטרפותן לנאט"ו, אלא שעל פי חוקי נאט"ו, כלל הפרלמנטים של המדינות החברות בארגון חייבות לאשר הצטרפות של מדינות חדשות.
בטורקיה והונגריה סרבו לאפשר למדינות להצטרף, כשלטענת הטורקים המדינות נתנו מחסה ל'טרוריסטים' - כלומר, חברי המחתרת הכורדית.
בתום משא ומתן ארוך הסכימו הונגריה וטורקיה לאשר גם הן את ההצטרפות של פינלנד, אך המשא ומתן עם שוודיה נעצר.
לצד זאת, כמו בשכנה שוודיה, פינלנד החליפה אמש (ראשון) בבחירות את ממשלת השמאל של ראש הממשלה סאנה מארין, ובקרוב צפויה לקום ממשלת ימין במדינה.
גם קואליציית הימין שכוללת גם את מפלגת 'הפינים' הקיצונית, תומכים בהצטרפות לנאט"ו ולדבר לא אמורה להיות השפעה, אך הימין במדינה נבחר אחרי קמפיין ארוך נגד ממשלת מארין בטענה שהממשלה הנוכחית הגדילה את החוב הלאומי במדינה ללא כל סיבה.
מנגד, ראש ממשלת פינלנד היוצאת סאנה מארין טענה כי היה צורך בהגדלת החוב בין היתר בשל התפרצות מגיפת הקורונה.
בתגובה ראשונה להפסד בבחירות הודתה בתבוסה ואמרה כי "דמוקרטיה זה דבר נפלא". עוד אמרה כי "הדמוקרטיה אמרה את דברה, העם הפיני הצביע. חגיגת הדמוקרטיה היא תמיד דבר נפלא. יש לנו סיבה טובה לשמוח מהתוצאה. ברכות למנצחים בבחירות, ברכות ל'קואליציה הלאומית' ול'מפלגת הפינים'".
במהלך אחד מעימותי הבחירות האשימה את מפלגת הפינים בכך שהיא "גזענית מיסודה".