סדקים בחומת ההתנגדות

דיווח בלבנון: המצרים מסכימים לקלוט בסיני חצי מיליון עזתים

העיתון הלבנוני "אל-אחבאר", המזוהה עם חיזבאללה, דיווח הבוקר כי נשיא מצרים א-סיסי, הביע הסכמה לאשר פינוי זמני של חצי מיליון פלסטינים מרצועת עזה לעיר שתוקם בסיני | לדיווח אין אימות נוסף (בעולם)

|
5
| כיכר השבת |

דיווח דרמטי הבוקר של העיתון הלבנוני "אל-אחבאר", המזוהה עם חיזבאללה: נשיא מצרים, עבד אל-פתאח א-סיסי, הודיע לאחרונה על הסכמתו לאשר פינוי זמני של חצי מיליון פלסטינים מרצועת עזה לעיר שתוכן עבורם בצפון סיני.

לפי הדיווח, שטרם זכה לאימות ממקורות נוספים, המהלך יחייב את המצרים לפתוח את הגבול לתושבי עזה שיבקשו לעזוב.

בנוסף, בדיווח צויין כי היוזמה עוררה חשש בירדן, שהבהירה כי תהיה מוכנה לקלוט פליטים – אך רק מקרב משפחות פצועים ולתקופה מוגבלת.

א סיסי (צילום: Shutterstock)

יוזכר כי לפני שלושה שבועות, בעקבות הפסגה הערבית שהתקיימה בקהיר, שר החוץ המצרי אמר שהתוכנית הערבית לעזה מוכנה להצגה, תוכנית שתהווה אלטרנטיבה לרעיון הגירוש של הנשיא טראמפ.

בדבריו אמר שר החוץ המצרי כי הוא סומך על אירופה שתתן את תמיכתה בתוכנית הערבית, לאחר שצרפת, גרמניה ובריטניה הביעו התנגדות לתוכניתו של טראמפ.

למרות שפרטי התוכנית טרם פורסמו, היא תהיה מבוססת על היסוד שפלסטינים לא יעזבו את הרצועה למרות זמן השיקום.

בתוכנית נכתב כי תקום ועדה לניהול הרצועה לתקופה של שישה חודשים לקראת חזרת הרשות הפלסטינית.

אותם פרטים לא כללו אז הסכמה מצרית לקליטת עזתים.

כאמור, ברחבי העולם הערבי היתה התנגדות נחרצת לתכנית ההגירה של טראמפ ומדינות נוספות באירופה גם הביעו התנגדות להצעה, כעת נראה שמתחוללים סדקים בחומת ההתנגדות וטרם נאמרה המילה האחרונה.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
רק זה חסר,עזה מספר 2 מדרום לאילת !
יואב
4
נועה
נועה בציצי הם אפשר בבקשה לשלוח
3
לא טוב סיני. קחו אותם לסומליה. שלא נהיה בגבול עם המפלצות האלה
אפרת כהן
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות