המתיחות בים הצפוני בין בריטניה לרוסיה הגיעה בשבוע שעבר לנקודת רתיחה, כאשר חיל הים הבריטי נכנס לכוננות עליונה לאחר שסונארים משוכללים קלטו סדרות של רעשים תת-מימיים חשודים. הרעשים, שזוהו בתחילה כנעים צפונה ולאחר מכן דרומה במסלול דומה, עוררו בהלה בצי הבריטי. החשש היה שמדובר בצוללות בלתי מאוישות של הצי הרוסי העוקבות אחר צוללות גרעיניות בריטיות הפועלות באזור.
המומחים העריכו תחילה כי מדובר בקולות מעשי ידי אדם שמעולם לא נשמעו בתדרים אלו. החשש היה שיחידת המחקר והמודיעין התת-ימית של מוסקבה מנסה לאתר צוללות בריטיות במטרה לשגר מתקפה. המתיחות בין המדינות גברה עוד יותר בעקבות דיווחים על פעילות רוסית לפגיעה בכבלים תת-ימיים בים הבלטי. מזכיר ההגנה הבריטי אף הזהיר כי כל פגיעה בכבלים התת-ימיים תגרור תגובה חריפה.
אולם למרבה ההפתעה התגלה כי מקור הרעשים החריגים הוא יונק ימי שנצפה סמוך לחופי סקוטלנד, קצין בכיר בחיל הים הבריטי חשף כי הרעשים הם למעשה פעילות מעיים של לוויתן. גורם אחר בצי הבריטי אישר כי הרעשים שנקלטו אכן היו "נפיחות של לוויתן".
צוין כי אין זו הפעם הראשונה שרעשים של לוויתנים מטעים מערכות סונאר. בעבר, "נפיחות של לוויתנים" כבר הוטעו כמקור לרעשים חשודים. התקרית הנוכחית אף עוררה חשש שמדובר במכשיר האזנה שהונח על קרקעית הים על ידי צוללת רוסית.
למרות זאת, גורמים בצי ממשיכים לעקוב בדריכות אחר התופעה. חיל הים הבריטי, שנערך למתקפה רוסית, יכול אמנם לנשום לרווחה נוכח הטעות המביכה, אך ממשיך לעקוב אחר המצב בערנות.