יומיים אחרי רעידת האדמה העוצמתית בטורקיה ובסוריה, ומספר ההרוגים מטפס בחדות ככל שנוקפות השעות. הבוקר (רביעי) עומד מספרם על כמעט עשרת אלפים. במקביל ניסיונות החילוץ נמשכים ללא הפוגה, כאשר החשש המרכזי הוא שהזמן הרב שחולף מצמצם את אפשרויות ההצלה.
המראות מחרידים. משלחות צה"ל ואיחוד הצלה הנמצאים בעיר קרמאנמרש בדרום טורקיה מחלצים גופה אחר גופה. טירוף נראה ברחובות. ההרס רב והחורבן גדול.
עשרות ניצולים יושבים מחוץ להריסות ומתחננים למשלחות החילוץ מכל העולם שיחלצו את בני המשפחה שלהם. כוחות החילוץ הישראלים פועלים במספר מוקדים בעיר ומנסים לחלץ ניצולים חיים. בשלב הזה מתמקדים בניצולים חיים.
בגלל שיש הרבה הריסות ברחוב אחד, והכוחות מתקשרים עם הניצולים הנמצאים בין ההריסות ומעוניינים לשמוע את קולם, מבקשים אחת לכמה דקות מכל הטרקטורים שידממו מנועים ומהתושבים ברחובות שיפסיקו לבכות ולדבר. כך מצליחים לשמוע קולות בין ההריסות.
לניצולים מעבירים באמצעות חורים בקירות פתקים ובהם הנחיות מה יש לעשות ואיך. נכון לשעה 13:10 בצהרים שעון מקומי, 12:10 שעון ישראל, הכוחות הישראלים, צה"ל ואיחוד הצלה, איתרו שני ניצולים וכבר כמה שעות מנסים לחלץ אותם.
בכל כמה דקות מחולצים עשרות הרוגים מההריסות במספר מוקדים. כאוס שורר ברחובות. מאות מחלצים מכל העולם נמצאים רק במוקדה שאני נמצא בה. יש פה הרבה מאוד בניינים בסכנת קריסה מיידית, שבכל רגע יכולים לקרוס.
ממדי החורבן
שלשום העריך ארגון הבריאות העולמי, כי מספר הקורבנות הסופי בטורקיה ובסוריה עלול להיות יותר מ-20,000 בני אדם כשעשרות אלפים נפצעו ומאות אלפים נוספים איבדו את בתיהם.
רעידת האדמה היתה בעוצמה 7.8 בסולם ריכטר. מדובר באחת מרעידות האדמה החזקות שנמדדו בעולם בשנים האחרונות והחזקה ביותר באזורנו מאז 1939. האסון בטורקיה מגיע גם בעקבות העובדה שלמעשה מדובר ברעידת אדמה כפולה, תשע שעות בלבד לאחר הרעידה הראשונה הורגשה בטורקיה רעידה שניה בעוצמה של 7.7. המומחים אומרים כי לא מדובר ברעש משנה, אלא רעידת אדמה חזקה נוספת, שגרמה לנזק ולקריסת מבנים נוספים בטורקיה ובסוריה.
על פי הדיווחים בתקשורת העולמית, אזרחים רבים בטורקיה זועמים על הרשויות וטוענים כי הופקרו על ידיהם. בשל היקף האסון הגדול, המחלצים התקשו להגיע לכל המקומות ותושבים רבים ניסו לחלץ את קרוביהם מההריסות ללא אמצעים מתאימים.
גם ישראל שלחה משלחת חילוץ לטורקיה שקיבלה את השם משלחת "ענפי זית". מדובר במשלחת משולבת של צה"ל, משרד הביטחון ומשרד החוץ, למוקד ההרס בטורקיה, בו התרחשו רעידות האדמה.
המשלחת, בהובלת פיקוד העורף, נמצאת כבר בטורקיה ומסייעת במאמצי החילוץ. משימת המשלחת כפי שהגדיר מפקד פיקוד העורף, אלוף רפי מילוא, הינה סיוע מיידי במאמצי החילוץ לטובת הצלת חיים, וזאת באמצעות מיפוי מהיר של אתרי ההרס. במקביל נערכת המשלחת למתן סיוע רפואי למחולצים.
המשלחת, שפועלת בקרמאנמרש, חילצה במהלך הלילה צעירה בת 23 - כשהיא בחיים. הצעירה, נקברה תחת הריסות ביתה ואביה הודה למשלחת הישראלית.