וריאנט האומיקרון: עסקני הקהילות בלונדון ורשויות הבריאות הבריטיות יצאו בקריאה מיוחדת לנשים חרדיות לפני לידה, בקריאה כי תלכנה להתחסן.
"כ-20% מהחרדים שחולים קשה בקורונה - הם נשים בהריון", נכתב באחד הפשקווילים שהופצו בריכוזים חרדיים בבירה האנגלית - ביניהן שכונת סטמפורד היל, הידועה באוכלוסייתה החסידית הגדולה. על הפשקווילים חתומים אישי ציבור ועסקני קהילות, פוליטיקאים מקומיים ומשרד הבריאות הממלכתי.
את הקמפיין משיקים בבריטניה לאחר תקופה ארוכה בה התאכזבו במערכת הבריאות מנתוני ההתחסנות הנמוכים בקהילות החרדיות. בשלב מסויים הבינו שם, כי יש לפעול בשיתוף דמויות מתוך הקהילה וארגונים חרדיים כגון 'הצלה'.
על פי דיווח באתר היהודי-בריטי JC, הפשקוויל דיווח כי מתוך אותם 20 אחוזים במצב קשה שהן נשים בהריון, אף אחת לא התחסנה.
במסגרת המאמצים לגייס את כלל החרדים לחיסון בשלוש מנות, גם אנשי רפואה מקומיים תיארו את הצורך בחיסון נשים הרות: "אנו יודעים כי האם והעובר מצויים בסיכון גדול יותר, כאשר נדבקים בקורונה בזמן הריון", הסבירה ד"ר ליאונורה ווייל, רופאה יהודייה בכירה בלונדון.
מנהיג קהילה חרדית בסטמפורד היל, ששמו לא צוטט, אמר שיש אנשים שבלעו "בשלמותן" תיאוריות נגד חיסונים. לדבריו, "למרבה הצער, זה משפיע לרעה על בריאותם של אנשים. נשים רבות נמצאות באשליה שחיסון יכול להשפיע על פוריות, הריון ולידה. מתנגדי החיסונים עובדים בהילוך גבוה".
על פי ה-JC, הקמפיין לנשים ההרות בקהילה - שכדוגמתו נערך גם בתקופה בה הוצע החיסון הראשון - מראה סימני הצלחה.
העסקן החרדי המקומי יואל פרידמן עדכן כי "היה ביקוש טוב לחיסון בקהילה מוקדם יותר השנה, ואנו מקווים לראות את אותו הדבר עם הבוסטר".
כבר לפני מספר חודשים דיווחנו ב'כיכר השבת' על האכזבה הבריטית מסרבני חיסון בקהילות החרדיות. עסקן בכיר, ששמו לא צויין, הסביר אז בראיון ל-JC: "יש חוסר רצון להתחסן בקרב נשים בגיל הפוריות והילודה", בשל פייק ניוז נגד החיסון שלפיו החיסונים עשויים לפגוע בתכונות אלו, דבר שחשוב במיוחד בקרב חרדים.
לדבריו, הרשויות צריכות לפעול יותר על מנת להגיע להסברה יעילה בקהילות, שכן "לאנשים אלו אין גישה לתקשורת המיינסטרים, לרשתות חברתיות או אפילו לשימוש רגיל באינטרנט. במצב כזה, קשה להעביר את המסרים הנכונים ולעקוף את תיאוריות הקונספירציה".