מלכים, נשיאים, מושלים וראשי הממשלות בראשם נשיאי ארצות הברית ורוסיה, שיגרו היום (רביעי), ברכות לראש הממשלה בנימין נתניהו,ולנשיא המדינה ראובן ריבלין - לרגל חגיגות 72 שנות עצמאות.
על המברכים הרבנים נמנים בין היתר, כאמור, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, נשיא קפריסין ניקוס אנסטסיאדיס, נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי, ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן, ראש ממשלת יוון קיריאקוס מיצוטקיס, ראש ממשלת בולגריה בויקו בוריסוב ומנהיגים נוספים.
מלכת אנגליה, מלך הולנד, מלך תאילנד, מלך שוודיה, נשיא רוסיה, נשיא סין, נשיא דרום קוריאה, נשיא גרמניה, נשיא איטליה ונשיא הודו.
הברכות שקיבל נתניהו
הנשיא דונלד טראמפ כתב באגרת ששלח לנתניהו: "ארצות הברית מצטרפת אליכם בגאווה בציון יום העצמאות ה-72 של ישראל. אני גאה שארצות הברית הייתה המדינה הראשונה שהכירה במדינה היהודית שאך זה הוקמה ב-1948".
"שבעה עשורים בדיוק", מוסיף טראמפ באגרת, "לאחר שהכריז ראש הממשלה דוד בן גוריון על עצמאותה של ישראל, ישראל וארצות הברית חלקו רגע היסטורי נוסף כשארצות הברית חנכה את שגרירותה בעיר הבירה של ישראל, ירושלים. זהו הישג אחד מתוך פעולות משמעותיות רבות שנקט הממשל בראשותי כדי לבנות מחדש את יחסי ישראל-ארה"ב".
"קשר מיוחד זה מושתת על ערכים משותפים שמושרשים עמוק. ישראל היא אחת השותפות הקרובות ביותר של אמריקה, וכולי ציפייה להמשך שיתוף הפעולה הפורה בין ארצות הברית לישראל בשנה הקרובה. יום העצמאות הזה חל בזמן שהעולם כולו נאבק בהתמודדות מול האתגרים של מחלת הקורונה, ואני מברך על המשך שיתוף הפעולה ההדוק בינינו כדי לשמור על אזרחינו ולהביס את המגיפה הזאת ביחד".
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין כתב לבנימין נתניהו: "ראש הממשלה היקר, אנא קבל את ברכותיי החמות לרגל יום העצמאות של מדינת ישראל. רוסיה וישראל נהנות ממסורת של יחסי ידידות. מדינותינו מקיימות דיאלוג מדיני משמעותי, כמו גם שיתוף פעולה לתועלת שני הצדדים בתחומי המסחר והכלכלה, מדע וטכנולוגיה, בתחום ההומניטרי ובתחומים אחרים".
"אני משוכנע שהמשך חיזוק היחסים הבילטראליים שלנו משרת את האינטרסים החיוניים של העם הרוסי והעם בישראל, ועולה בקנה אחד עם קידום היציבות והביטחון במזרח התיכון. אני מאחל לך בריאות טובה והצלחה, ושולח ברכות לרווחה, שלום ושגשוג לכל אזרחי ישראל".
נשיא אוקראינה היהודי ולדימיר זלנסקי כתב באגרת לנתניהו: "ביום חשוב זה, שבו מציינים את עצמאותה של המדינה היהודית, ברצוני להביע את התפעלותי מהישגיה המרשימים של ישראל בבניית דמוקרטיה משגשגת. אני משוכנע שההתקדמות הפכה אפשרית בעיקר הודות לאחדותו של העם היהודי בזמנים קשים ובעמידה בפני סכנות ואיומים".
"עבור אוקראינה, ישראל, ידידת אמת ובת ברית נאמנה, היא דוגמה ומופת חשובה מאוד. אני בטוח שתחת הנהגתך, ממשלת האחדות הלאומית בישראל תצליח להתגבר על האתגרים המיידים הנגרמים ממגפת הקורונה".
נשיא הונגריה אורבן כתב לראש ממשלת ישראל: "אני מודה על יוזמותיך שמאפשרות למומחים שלנו ולחברות בשתי המדינות לאחד כוחות במלחמה נגד וירוס הקורונה והשלכותיו. אני מבטיח לך שאנו מצפים להמשך חיזוק היחסים בין הונגריה לישראל עם כינון ממשלתך הבאה, החמישית במספר".
נשיא קפריסין אנסטסיאדיס כתב בדבריו לרה"מ הנתניהו: "בשמי ובשם העם והממשלה בקפריסין, אני שולח ברכות חמות ליום העצמאות ה-72 של מדינת ישראל. אני מבקש גם לברך אותך על ההסכם להקמת ממשלת אחדות רחבה. זוהי אכן התפתחות מבורכת שמשקפת את הדמוקרטיה התוססת של ישראל ומוכיחה מנהיגות נחושה שמטרתה לשרת את האינטרסים החיוניים של עם ישראל בימים חסרי תקדים אלה".
הברכות שקיבל ריבלין
המושל הכללי של אוסטרליה דייוויד הארלי כתב לריבלין: "הסולידריות של הקהילה הבינלאומית חשובה היום יותר מתמיד, שכן מדינות העולם פועלות יחד בהתמודדות עם האתגרים שמציב נגיף הקורונה".
מלך הולנד וילם-אלכסנדר איחל לאזרחי ישראל: "כוח, אומץ ובריאות בעודנו ממשיכים יחד במאמצים להתגברות על נגיף הקורונה".
נשיא דרום קוריאה, מון ג'יאה-אין, שלח את איחוליו "לשגשוג מדינת ישראל"; נשיא הודו, ראם נאת' קובינד, מסר "איחולים להתקדמות ולשגשוגם של עם ישראל, ידידנו"; נשיא קפריסין, ניקוס אנסטסיאדיס, כתב על "הידידות ההדוקה בין מדינותינו, הן בעתות שגרה והן בעתות חירום", וברך את עם ישראל בתקופות שלוות, בריאות ומשגשגות; נשיא איטליה סרג'ו מטרלה הביע את תפילתו לעתיד חיובי יותר עבור ידידת ארצו, מדינת ישראל.
מלך תאילנד ראמה העשירי, מסר "מזל טוב ואיחולים לבביים"; נשיאת יוון קטרינה סקלרופולו שלחה את איחוליה החמים "לשגשוג, קדמה ורווחת עם ישראל."; נשיא ניגריה, מוחמד בוהרי, הביע את תקוותו ותפילתו כי "המאמצים המשותפים שלנו למצוא תרופה לנגיף הקטלני יניבו תוצאות בקרוב."
מבית הנבחרים האמריקני, ידידי ישראל בקונגרס בירכו את מדינת ישראל לא רק על "הישגיה ותרומותיה המדהימות לעולם, אלא גם על הערכים המשותפים שקשרו את הידידות בין ארצות הברית למדינת ישראל במשך כל כך הרבה עשורים."
הנשיא קיבל עוד מכתבים מראשי מדינות, שגרירים, ראשי קהילות יהודיות וארגונים יהודיים מרחבי העולם, ממדינות רוסיה, ארצות הברית, סין, דרום קוריאה, בריטניה, גרמניה, איטליה, אוסטרליה, הולנד, חוף השנהב, רומניה, שוודיה, שוויץ, אוסטריה, אוקראינה, אלבניה, אזרבייג'אן, בלארוס, בולגריה, קרואטיה, אסטוניה, אירלנד, יוון, קזחסטאן, מלטה, מיינמאר, הודו, הונגריה, ניגריה, סנגל, תאילנד, טורקמניסטן, לטביה, נפאל, קפריסין, ליטא, ויאטנם, סרי לנקה, סינגפור, הונדורס והקונגרס היהודי העולמי.