נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הכניס את ארה"ב למחלוקת סוערת עם חתימתו בסוף השבוע שעבר על הצו שאוסר על כניסת אזרחים מ-7 מדינות מוסלמיות ועורר את זעמם של כוחות השמאל בארה"ב, אך מתברר כי עדיין יש לו תמיכה נאה מאד בנושא.
סקר עדכני שפרסמו הלילה (רביעי) מכון הסקרים "איפסוס" וסוכנות הידיעות רויטרס חושף כי 49% מהאזרחים הבגירים בארה"ב תומכים במידה מסוימת או תומכים מאוד בצו של טראמפ ו-41% מתנגדים לו במידה מסוימת או מתנגדים לו מאוד. 10% השיבו "לא יודע".
לפי הסקר 31% מהאמריקנים מרגישים "בטוחים יותר" הודות לאיסור ו-26% אמרו כי הם מרגישים בטוחים פחות. 38% אמרו כי תחושתם היא שארה"ב נותנת "דוגמה טובה" למדינות אחרות בכל הקשור להתמודדות עם הטרור ואילו 41% השיבו כי ארה"ב נותנת במעשה זה דוגמה רעה.
שלא במפתיע, שיעורם של הדמוקרטים הסבורים שארה"ב צריכה להמשיך לקלוט מהגרים ופליטים גבוה פי שלושה משיעורם של הרפובליקנים שחושבים כך. שיעור הרפובליקנים שמסכימים עם האמירה שאיסור על כניסת אנשים ממדינות מוסלמיות חיוני למניעת טרור גבוה פי שלושה משיעור הדמוקרטים המסכימים עם האמירה הזו.
על כל פנים, רוב האמריקנים אינם חושבים שארצם צריכה לתת עדיפות לפליטים נוצרים. טראמפ אמר בימים האחרונים כי הוא רוצה לסייע יותר לפליטים נוצרים הבורחים מהמזרח התיכון. כ-56% (בקרב הדמוקרטים 72%, בקרב הרפובליקנים 45%) אמרו כי הם אינו מסכימים עם האמירה שארצם צריכה לקלוט פליטים נוצרים אבל לא מוסלמים.
טראמפ בינתיים אינו מגלה סימני חרטה או ניסיון לחזור בו, רק אתמול פיטר הנשיא את התובעת הכללית הזמנית בשל מכתב אותו שלחה לעובדי המשרד וציינה כי היא אינה תומכת בצו וכי יש להתעלם ממנו.