רחלי פרנקל, אמו של נפתלי הי"ד אחד הנערים שנרצחו, תעלה מחר (ג') על דוכן העדים בבית המשפט האמריקאי ותפרט את השתלשלות האירועים שהובילה לחטיפה ולרצח של בנה, נפתלי פרנקל ז"ל, יחד עם חבריו אייל יפרח וגיל־עד שער הי"ד.
פרנקל תופיע בבית המשפט במסגרת תביעה משפטית שהגישה המשפחה נגד איראן וסוריה, בטענה ששתי המדינות מימנו את פעולת הטרור שביצעו מחבלים מארגון חמאס. התובעים מבקשים מבית המשפט שיטיל על איראן וסוריה תשלום פיצויים של 340 מיליון דולר בשל המעורבות שלהן בטרור.
פרנקל יכולה לתבוע את איראן וסוריה בבית המשפט בארה"ב בגלל שהיא ובנה הנרצח אזרחי ארה"ב מה שמעניק לה את זכות התביעה.
בתצהיר שהגישה פרנקל לבית המשפט היא כתבה: "אני נעשית מבועתת רק מהמחשבה על הפחד שנפתלי עבר לאחר שהבין שנחטף ועל מה הרגיש וחשב באותו רגע שבו נורה. קשה לי לחשוב על חבריו של נפתלי חווים חוויות כאשר הוא לעולם לא יזכה לחוות אותן".
נוסף על עדותה של האם השכולה, יוצגו לראשונה בבית המשפט הפדרלי חומרים מודיעיניים המוכיחים כי איראן וסוריה מימנו באופן ישיר את חטיפת שלושת הנערים הישראלים. הסכום שהועבר לחוליית המחבלים, כ־220 אלף שקל, הולבן בדרך באמצעות ארגון צדקה לכאורה, בשם "א־נור" הפועל ברצועת עזה. גם שני אנשי מודיעין ימסרו עדות בפני בית המשפט בוושינגטון: קצין מודיעין ישראלי המשרת בצה"ל וסוכן לשעבר של ארגון הסי־איי־אי האמריקני שיחשפו את פרטי המבצע.
רחלי פרנקל, אנשי המודיעין וכן עדים מומחים נוספים מתכוונים לשרטט במפורט את סיפור החטיפה שזעזעה את ישראל ביוני 2014: שלב התכנון של החטיפה, גיוס הכספים על ידי המחבלים, רכישת כלי הרכב וכלי הנשק ששימשו בפעולת הטרור, הניסיונות הראשונים והכושלים של החוליה לחטוף ישראלים - ולבסוף ביצוע החטיפה והרצח של שלושת הנערים. בנוסף יתארו העדים את סיפור הסתרת הגופות של שלושת הישראלים, את מהלך החיפושים שביצע צה"ל עד למציאתן ואת איתור הרוצחים וחיסולם כעבור כשלושה חודשים.
התביעה, שהוגשה על ידי משפחת פרנקל באמצעות ארגון "שורת הדין" בראשות עו"ד ניצנה דרשן-לייטנר, היא אחת מתוך שורה של תביעות משפטיות שהגיש הארגון בשנים האחרונות בארה"ב נגד ארגוני הטרור ונגד המדינות שמממנות אותם.
כך, למשל, זכתה שירה ליבוביץ' בת השש בתביעה של מאות מיליוני דולרים נגד איראן לאחר שנפצעה בפיגוע ירי שבוצע על ידי פעיל הג'יהאד האיסלאמי ב־2003. גם שלמה בן חיים, שנפצע בגיל 19 בפיגוע התאבדות שבוצע באוטובוס בגוש קטיף ב־1997, זכה במאות מיליוני דולרים בתביעה שהוגשה באמצעות ארגון "שורת הדין". בנוסף ייצג הארגון הישראלי קבוצה של ארכיאולוגים נוצרים, שיצאו לחפש את תיבת נח בהרי אררט בטורקיה ונחטפו על ידי ארגון כורדי שנתמך על ידי סוריה - וגם הם זכו בתביעת פיצויים על סכום של 322 מיליון דולר.
"חטיפת הנערים לא הייתה מתבצעת ללא סכום של 220 אלף שקל שהיה נחוץ לחוטפים לצורך רכישת כלי הרכב וכלי הנשק לצורך ביצוע החטיפה", הסבירה אתמול עו"ד דרשן-לייטנר את הרקע לתביעה. "הם קיבלו את הכסף מעמותת 'צדקה' של חמאס. שוב אנו עדים לכך שהכסף הוא החמצן לטרור, ואם נעצור את זרימת הכספים לארגוני הטרור נוכל להכריע את הטרור. איראן וסוריה הן אבות מימון ארגוני הטרור. אנחנו נמשיך להילחם בהן ולפגוע בהן בכל דרך אפשרית - ונביא אותן להבין שיש מחיר לדם יהודי"
למרות פסקי הדין שניתנו בבתי המשפט ישנה דרך ארוכה מאד כדי שכסף יגיע בכלל לידי המשפחות, אך מדובר עדיין במאבק תדמיתי חשוב אותו מבצע הארגון נגד הטרור האסלאמי ומממניו.