נשיא ארצות הברית הנבחר, דונלד טראמפ, תקף את סין, לאחר שזו הגישה מחאה דיפלומטית רשמית בעקבות שיחתו הטלפונית עם טסאי אינג-ון, נשיאת טייוואן, מדינה שבה היא אינה מכירה וסבורה כי היא אמורה להיות תחת שלטון סין.
טראמפ שככל הנראה התכוון לאותת בשיחה זו לסין כי הוא אינו מתכוון לאפשר לה לקבל את כל מבוקשה כפי שקיבלה בעבר כתב בחשבון הטוויטר שלו: "האם סין שואלת אותנו האם זה בסדר לבצע פיחות במטבע שלה (דבר שמקשה על החברות שלנו להתחרות), למסות בכבדות את המוצרים שאנו מייצאים אליה (ארה"ב לא ממסה מוצרים מסין) או לבנות מתחם צבאי מסיבי באמצע ים סין הדרומי? אני לא חושב כך!".
כזכור, במהלך השבת שוחח הנשיא הנבחר של ארצות הברית, דונאלד טראמפ, שיחה קצרה עם נשיאת טייוואן ובכך גדע נתק של 37 שנים בין ארצות הברית לבין טייוואן.
טראמפ עצמו הדגיש בציוץ ברשת החברתית טוויטר כי נשיאת טייוואן היא זו שהתקשרה אליו ובירכה אותו על בחירתו לתפקיד נשיא ארצות הברית, טראמפ סיים והודה לנשיאה. אלא שבטייוואן הבהירו היום כי השיחה תואמה מראש בין שני הצדדים.
בציוץ נוסף תקף טראמפ את מבקריו וכתב "מעניין איך ארה"ב מוכרת לטייוואן ציוד צבאי במיליארדי דולרים ולי אסור לקבל שיחה שבה מברכים אותי על ניצחוני".
בסין כאמור, זועמים על השיחה שכאמור הפרה לראשונה מזה 37 את מדיניות ארצות הברית שאיננה מכירה במדינה הזעירה ובהודעה שפרסם משרד החוץ הסיני נכתב כי קיום השיחה היא הפרה של העיקרון עליו מושתתים היחסים בין סין וארה"ב.
בהודעת משרד החוץ הסיני נכתב כי "עיקרון סין האחת הוא הבסיס ליחסים בין שתי המדינות אנו קוראים לגורם הרלוונטי להמשיך ולקיים את מדיניות זו בזהירות ולטפל בנושא טייוואן באופן זהיר כדי למנוע הפרעות מיותרות בקשר בין סין לארה"ב".
גם שר החוץ הסיני התייחס לשיחה עם נשיאת טייוואן וכינה אותה"מהלך אומלל" שר החוץ הוסיף ואמר כי "השיחה הזאת לא תשנה את המדיניות היציבה וארוכת השנים של ממשל ארצות הברית ברוח 'סין אחת'".
טראמפ שכבר הצהיר לא אחת במהלך קמפיין הבחירות שלו שהוא אינו מתכוון לתת לסין הנחות וכי האינטרסים של ארה"ב יעמדו בראש מעייניו מעורר דאגה של ממש בביג'ינג שמבינה שמה שהיה לא יהיה עוד.