על רקע ההסלמה בין אוקראינה לרוסיה, שוחח הלילה נשיא ארצות הברית ברק אובמה עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בניסיון למנוע את פלישת הצבא הרוסי לחצי האי קרים הנמצא תחת שליטת אוקראינה ואיים על רוסיה בבידוד מדיני וכלכלי אם תמשיך להפר את החוק הבינלאומי ואת ריבונותה של אוקראינה.
המתיחות בין אוקראינה לרוסיה נמצאת בשיאה. הפרלמנט במוסקבה הודיע כי הצבא הרוסי יפלוש לאזור חצי האי קרים וכרגע חיילי רוסיה עומדים בגבול. בתגובה, אוקראינה העלתה את רמת הכוננות למצב קרב והזהירה כי כל התערבות צבאית רוסית באזור תוביל למלחמה ולניתוק היחסים בין המדינות.
חצי האי קרים הוא אזור אסטרטגי בשל הגישה שלו לים השחור. אמנם לפני 60 שנה הוא סופח לאוקראינה, אך רוב האוכלוסייה במקום מורכבת מאזרחים המזוהים עם מוסקבה. חצי האי קרים נהנה משלטון אוטונומי ומקיים מוסדות שלטון עצמאיים, אך נמצא תחת השפעת קייב. לצבא רוסיה יש בסיס צבאי לחופי העיר סבסטופול, המשמר את יחסי הכוחות במקום. בעקבות ההתפתחויות, אמש (שבת) דווח כי נצפו שם שתי ספינות קרב רוסיות שנוכחותן מפרה את ההסכמים הבינלאומיים של מוסקבה.
בשל אוכלוסייתה המגוונת של אוקראינה, קיימת מחלוקת עזה בין תומכי המהפכה, הזועמים על רוסיה כי היא פוגעת בתהליך העצמאות של אוקראינה, לבין תושבי אוקראינה להם זיקה לרוסיה, המתגוררים במזרח המדינה. אלו לא רואים את ההתנתקות מרוסיה וההתקרבות למערב בעין יפה. בערים חרקוב ודונייצק שבמזרח אוקראינה מילאו אמש מפגינים פרו-רוסיים את הרחובות וקראו קריאות בעד רוסיה. הם אף הצליחו לטפס על כמה מבנייני השלטון המקומי ולהניף דגלי רוסיה.
במערב לא נותרים אדישים למשבר בין רוסיה לאוקראינה וביום שני יתכנסו שרי החוץ של האיחוד האירופי כדי לדון בתגובה להסלמה בין אוקראינה לרוסיה. אמש כינס אובמה את המועצה לביטחון לאומי בוושינגטון על מנת לגבש מדיניות בנושא. וכן, מועצת הביטחון של האו"ם התכנסה גם היא לדיון חירום.
שגרירת ארצות הברית לאו"ם, סמנתה פאוורס, קראה לפוטין. "הסג את כוחותיך, בוא נפתח בדיאלוג ונשתף בו את הממשלה האוקראינית שמושיטה אליך יד לדיאלוג", אמרה השגרירה לאו"ם, "הדרך הטובה ביותר היא לברר את העובדות, למנוע פגיעות ולפקח על ההתנהגות, כמו גם להכניס פקחים ומשקיפים בינלאומיים, כולל של האו"ם והארגון לשיתוף פעולה ביטחוני באירופה". פאוורס הדגישה כי רוסיה עצמה תמלא תפקיד מרכזי בגופים אלה.
הלילה, התקיימה שיחה מתוחה בין הנשיא אובמה לנשיא רוסיה פוטין, בשל הדאגה העמוקה מההסלמה באוקראינה.
מהבית הלבן נמסר כי בשיחה, איים אובמה על מוסקבה בבידוד מדיני וכלכלי, במידה ותמשיך להפר את החוק הבינלאומי ואת ריבונותה ושלמותה הטריטוריאלית של אוקראינה. בתגובה, הבהיר פוטין כי זכותה של ארצו להגן על האינטרסים שלה באוקראינה, תוך ציות לחוק הבינלאומי.
בנוסף, המשך הפגיעה בריבונות אוקראינה יפגע במעמדה של רוסיה בקהילה הבינלאומית, וכצעד ראשון הודיעו על השהיית ההשתתפות של ארצות הברית בהכנות לקראת כינוס המדינות המפותחות, הג'י-8 בסוצ'י בחודש יוני.
לאחר השיחה עם עם פוטין, שוחח אובמה עם נשיא צרפת, פרנסואה הולנד, וראש הממשלה הקנדי, סטיבן הארפר. המנהיגים הסכימו כי שי צורך להגן על ריבונות אוקראינה והחשיבות של יצירת חזית אחידה בקהילה הבינלאומי וגיבוש חבילת סיוע לשלטון החדש בקייב. לאחר השיחה הצהירה קנדה כי תצטרף לארצות הברית בהשהיית ההשתתפות בכנס הג'י-8. בנוסף, שגריר קנדה ברוסיה נקרא חזרה לארצו כדי להשתתף בהתייעצויות בנוגע למשבר.