הגיוס של לב טהור: שישה מיליון דולר

הרשויות בקנדה פרסמו לאחרונה כי קהילת 'לב טהור' גייסה בשנים האחרונות באמצעות שתי עמותות אותן היא מפעילה, סך של קרוב לשישה מיליון דולרים עבור ספרים ומזון (חרדים,בעולם)

|
8
| כיכר השבת |
מנהיג הקהילה, שלמה הלברנץ (צילום: מתוך הטלוויזיה הקנדית)

מסע רדיפה אנטישמי או חמדנות ורדיפת ממון? בימים האחרונים פרסמו הרשויות בקנדה את סך התרומות בעשור האחרון אותן קיבלה קהילת לב טהור, כשמהמסמכים עולה כי הכת חסידית צברה קרוב ל-6 מליון דולרים באמצעות שני ארגוני הצדקה של הקהילה.

כלי התקשורת בקנדה מדווחים כי שני העמותות, האחת: קהילת רימינוב והשניה "החברה להתפתחות רוחנית" הפטורות ממס, קיבלו תרומות בסך כולל של 6 מליון דולרים, מהן תרומת ענק של 4.3 מליון דולרים שהתקבלה בשנת 2011 עבור הקהילה.

יצויין, כי עד כה שמרה הקהילה הסגורה בראשותו של מנהיגה הרוחני הרב שלמה הלברנץ על דיסקרטיות וחשאיות גמורה בקשר לנושא התרומות ותקציבי החסידות.

אחד הדוברים, מאיר רוזנר - מראשי החסידות, הסביר כי ארגוני הצדקה מממנים לאורך כל השנה את העלויות הגבוהות, הוצאות בית הכנסת, הדפסת ספרים וכן את המזון הכשר עבור בני הקהילה.

כזכור, לאחרונה עזבו בני הכת את מחוז קוויבק שבקנדה למחוז אונטריו זאת בעקבות בדיקת הרשויות ותלונות על התעללות והזנחת ילדים. מנגד, הסבירו בקהילה כי העתיקו את מקום מגוריהם בשל נסיונות התערבות בית המשפט בתכני החינוך ועקב כך עזבו את מחוז קוויבק.

בהמשך אף הורה בית המשפט להוציא 14 ילדים מחזקת הוריהם ולהעבירם למשפחות אמנה, וזאת בשל החשדות הכבדים.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
קול שועת בת עמי הגיעה אלינו הלא למשמע אוזן דאבה נפשנו אודות האיש הנקרא שלמה העלבראנץ מוצאו ממקור ספרדי, הורים חופשים לגמרי, אביו ממוצא כורדי ואמו ממוצא יווני, נולד בקיבוץ חולתא, אפילו לא בעל תשובה גמור, ממשפחת חפשיים לגמרי. יש להם כל כך הרבה כסף ממש לא להאמין. אח"כ התחיל להתנהג באדמורות וייסד קהילה
נחמן רוזנר
5
נחמן רוזנר שים לב תעשה תשובה מהר אתה מדבר לשון הרע ומוציא שם רע לפני יום הדין הגדול והנורא אתה ממציא שקרים האדמו"ר הוא בעל תשובה ולא משנה איפה גדל במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים. גמורים יכולים לעמוד שם נצור לשונך מרע ושפתיך מדבר מרמה אל תהיה שותף לכל האנטישמים בארץ שום דבר לא נכון אין שום התעל
זוהר
4
אתה אדם מושחת במידות שותף ללשון הרע אתה תיתן את הדין ב"ה על זה ממי אתה ניזון. מתקשורת תעשה תשובה דחוף ותפרסם מחילה והתנצלות לא מספיק שקומץ אנשים אנטישמים מעלילים. אתה נוסף להם. אתה יודע תאמת? מי שם אותך שר ושופט הקהילה חיה בצמצום וכל מטרתה זה לעבוד את השם. מספיק לרדוף אלה יהודים אחיך בני ישראל.
רצבי
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות