המשא ומתן המתחדש בין איראן למערב בז'נבה, יוצר מתחים כבדים בין ראש הממשלה בנימין נתניהו למזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי.
עיקרי ההסכם המתגבש הוצגו בפגישה בין ראש תוכנית הגרעין באיראן, עלי אכבר סאלחי למזכ"ל הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) יוקיה אמאנו, אשר אמר כי ההסכם יעסוק בהרחבת הפיקוח על מתקני הגרעין ויכלול הצהרה משותפת של הבנות והסכמות בין איראן לסוכנות. בין השאר, ציין סלאחי כי הסוכנות תהיה רשאית לבקר במתקנים למים כבדים באראק ובמכרה האורניום בגצ'ין שבחוף המפרץ הפרסי.
נתניהו לאחר פגישתו עם קרי, בשבוע שעבר (לע"מ)
נתניהו התנגד להסכם וכינה אותו "עסקה רעה מאוד" ולעומתו טען קרי כי נתניהו לא יכול להתנגד כעת מאחר וההסכם עוד לא קיים. "הזמן להתנגד (להסכם) הוא כאשר אתה רואה מהו" אמר קרי. עוד הוא הוסיף כי הוא בטוח שהסכם כזה יגן על ישראל. השר להגנת העורף, גלעד ארדן הגיב אף הוא לדברים ותהה: "האם הוא מצפה שראש הממשלה יחכה עד שהטעויות ייעשו וכבר יהיה מאוחר מכדי לתקן את ההסכם?".
אולם נשיא המדינה שמעון פרס שנאם בכינוס הפדרציות השנתי של ארגון יהודי צפון אמריקה בירושלים, דווקא הסכים עם דבריו של קרי והוסיף: "ארצות הברית היא החברה הטובה ביותר של ישראל. החברות בין המדינות עמוקה, משמעותית וחשובה ביותר. הנשיא אובמה התחייב כי לא יאפשר לאיראן להגיע לנשק גרעיני - לא רק לטובת ישראל אלא לטובת העולם כולו ולטובת אמריקה".
דן שפירו, שגריר ארצות הברית בישראל תמך בדברי הנשיא בדבר השקפותיהן הזהות של ישראל ואמריקה ועל כך הנשיא אובמה לא יאפשר לאיראן להשיג נשק גרעיני. השגריר הבהיר כי האמריקנים יהיו מוכנים להסכם רק אם איראן תבטיח שתכנית הגרעין שלה היא רק למטרות שלום.
טהרן מצידה מאשימה את ישראל בכישלון המשא ומתן בז'נבה ולדברי חסן אספרי, חבר בוועדת הביטחון הלאומי בפרלמנט האיראני, ישראל מנסה ליצור פילוג בין איראן לבין שש המעצמות וכמו כן, מציג אספרי דרישה לפקח על הנשק הגרעיני של ישראל ולהגביל אותו.