

נאומו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בעצרת הכללית של האו"ם, זוכה הבוקר (רביעי) לביקורת חריפה מצד העיתון הנחשב, ה"ניו יורק טיימס", עיתון המזוהה עם הקו שמוביל הנשיא ברק אובמה.
במאמר המערכת של העיתון, נמתח ביקורת חריפה על נאום נתניהו ועל איומיו החוזרים ונשנים במלחמה עם איראן, כדי לבלום את תוכניתה הגרעינית.
"לנתניהו יש סיבות לגיטימיות לפקפק במהלך האיראני... אבל זה יכול להיות הרסני אם הוא והתומכים בו בקונגרס יהיו כה עיוורים עקב חוסר אמון באיראן", נכתב במאמר המערכת", "כך שיגזימו במידת האיום, ימנעו מהנשיא אובמה לנצל את יתרונות האפשרויות הדיפלומטיות שנפתחו ויחבלו בסיכוי הטוב ביותר לרקום יחסים חדשים מאז המהפכה ב-1979".
בעיתון, מצדיקים את הספקנות שמטיל ראש הממשלה במשא ומתן ומזכירים את העובדה שאיראן הסתירה במשך 20 שנה את תוכנית הגרעין שלה מהאו"ם בניגוד לטענת הנשיא החדש חסן רוחאני.
"נתניהו, שרמז לעתים תכופות על נקיטת פעולה צבאית כדי למנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני, נראה להוט לקרב", תוקפים במאמר המערכת בעיתון, "הוא עשה זאת שוב באו"ם, והזהיר שישראל שומרת לעצמה את הזכות לתקוף את מתקני הגרעין של איראן, אם היא תעריך שאיראן קרובה לייצור נשק גרעיני".
במהלך נאומו, כינה נתניהו את הנשיא רוחאני כ"זאב בעור של כבש", וביקש מהעולם שלא להסיר את הסנקציות שהוטלו על איראן עד שזו תתפרק לחלוטין מתוכניתה הגרעינית.
נתניהו הזכיר בנאומו את ההסכם שחתם המערב בשנות ה-90 עם צפון קוריאה לפירוק האטום וכעבור שנה ערכה ניסוי גרעיני, והוסיף לשגר עקיצה אל העיתון ה"ניו יורק טיימס" כשהזכיר כי הוא שיבח את הדיפלומטיה שהובילה להסכם הכושל.
במאמר הבוקר, הגיבו בעיתון לנתניהו וכתבו כי "לאובמה ולרוחאני יש בבית קהל הנוקט קו קשוח ובעלי ברית שהם צריכים להתחשב בו כשהם נוקטים מאמץ לפתור את המחלוקת הגרעינית ולפתח מערכת יחסים חדשה. מבחינת אובמה פירוש הדבר לעבוד בשיתוף פעולה קרוב עם ישראל ולעזור לנתניהו לראות שלחבל בדיפלומטיה, במיוחד עוד לפני שאיראן הועמדה במבחן, הופך את האפשרות של שימוש בכוח לסבירה יותר. זו תהיה התוצאה הגרועה מכולן".