

הערב (רביעי) נכנס חמוש למוזיאון להנצחת השואה בוושינגטון והחל לירות לכל עבר. כתוצאה מהירי, נפצעו שלושה אנשים.
דוברת המשטרה בעיר, טרייסי היוז, אמרה כי גבר חמוש ברובה נכנס למוזיאון וירה בשומר. לפי רשת CBS, החמוש שלף את נשקו אחרי שציפצף בגלאי המתכות. היוז אמרה כי היורה נורה אף הוא ונעצר על-ידי כוחות הביטחון.
רשת ABC דיווחה, כי החשוד הוא אדם מבוגר בגיל השמונים, גזען לבן בשם ג'יימס ברון. הוא אושפז בבית-הרפואה "וושינגטון יוניברסיטי". על-פי הדיווח, נמצאו אצלו חפצים אנטישמים. מחקירה ראשונית עולה, כי מטרתו של ברון הייתה "לפגוע בכמה שיותר יהודים".
במקום נמצאים כוחות גדולים של משטרה והיחידה ללוחמה בטרור של ה-FBI ומסוקים חגים מעל האזור. בניין המוזיאון פונה ממבקרים והאזור כולו נחסם לתנועה.
סנדי פרקינס, אמה של נערה ממסצ'וסטס שהייתה עדת ראייה לאירוע, סיפרה כי בתה אביגיל טלפנה אליה ותיארה כיצד היא וחבריה, שביקרו במוזיאון, שמעו יריות ואז פונו מהמקום. עוד סיפרה האם כי אביגיל אמרה שכמה מחבריה היו נרעשים מאד, אך הדגישה שאיש מהם לא נפגע. בני הנוער לא חזו בעיניהם במקור ליריות, והם פונו בבטחה ובמהירות לאוטובוסים מחוץ למוזיאון.
עדת ראייה נוספת סיפרה: "עזבתי ושמענו ירי. חשבתי שזה בדיחה. לא ראיתי מי ירה אם מה, אבל היה הרבה דם ומאבטח ספג כדור. כולנו פחדנו ורצתי לסבי וסבותי".
כתב 'כיכר השבת' בניו-יורק מוסיף, כי דובר הבית-הלבן רוברט גיבס מקיים בשעה זו את מסיבת העיתונאים השבועית, אולם בינתיים מדבר על כלכלה ואינו מתייחס לירי.
לצפייה בוידאו לחצו פליי.





