בריאיון מיוחד עם עורך הדין לענייני זכויות זיו אינג'ל ועם ח. מי שהיה בעל חנות סלולר, הם מספרים על דרישת הוועדה לאסור שימוש בסמל הכשרות, למרות שלדבריהם זה סמל בו השתמשו באופן עצמאי במשך כל השנים.
מי היא אותה ועדה שבפועל נמצאת בפירוק, איך הם פועלים ומה הצעד המשפטי בו הם נקטו? וגם, ההתעקשות למכור מכשירים, הרדיפות ו'הפרוטקשן' המתוחכם.
צפו בריאיון המלא
תגובת ב"כ המנהל המיוחד לוועדת הרבנים, עו"ד יוסי בן נפתלי: "בהמשך לשיחתנו, הטענות שהעלית בפנינו מורכבות משקרים וחצאי אמיתות שהוצאו מהקשרן, ווהן מונעות על ידי גורמים אינטרסנטיים – בעלי חנויות שמוכרים מכשירים עם סימן אישור מזויף, שהמנהל המיוחד נקט כנגדם הליכים משפטיים, כמתחייב מתפקידו. ראשית יובהר, כי המנהל המיוחד מגנה מכל וכל מעשי אלימות כלשהם. תחת פיקוחו של המנהל המיוחד, פרסמה ועדת הרבנים מספר מודעות המגנות את מעשי האלימות ומבהירות כי אלו אינן נעשות על דעתה. מצ"ב דוגמא בענין זה.
"להלן התייחסות למספר עניינים נוספים שהועלו על ידך: בניגוד לנטען, סימן הכשרות של הוועדה אכן שייך לוועדת הרבנים, ואף הוכר ככזה על ידי בית המשפט, שאסר במספר החלטות על שימוש בסימני כשרות דומים. בעלי חנויות כלל אינם משלמים אגרה – או תשלום אחר כלשהו – לקופת הפירוק של ועדת הרבנים או למנהל המיוחד, בין אם יש להם אישור של הועדה ובין אם לאו. לעמותה גם לא משולמת אגרה כלשהי עבור מכשירים, וממילא קופת העמותה אינה "מתעשרת" ממכירתם באופן כלשהו. הוועדה מפעילה מוקד אליו אפשר לפנות בכל ענין.
"במסגרת תפקידו ובהתאם לאישור בית המשפט, הגיש המנהל המיוחד מספר תביעות כנגד חנויות המוכרות מכשירים הנושאים אישור מזוייף של ועדת הרבנים. בית המשפט כבר קיבל חלק מתביעות אלו, והורה לחנויות להפסיק למכור מכשירים אלו. נראה כי הידיעה שהועברה אליך מונעת מאינטרסים מאחוריהם עומדים חנויות אלו, המתעשרות ממכירת מכשירים הנושאים אישור מזוייף של ועדת הרבנים. כאמור, הינך מתבקש להביא את תגובתנו זו במלואה ואין לצטט חלקים ממנה בלבד. מובהר, כי כל הטענות והזכויות שמורות, ובכלל זה לעניין הוצאת דיבה ולשון הרע".