תחילתה של מהפכה נוספת

פריצת דרך: מחשב קוונטי פתר בשניות בעיה של אלפי שנים

גוגל חושפת מחשב קוונטי מהפכני שיכול לשנות את כללי המשחק – מפתרון בעיות מסובכות בשניות ועד פריצות דרך בבינה מלאכותית ובפיתוח תרופות | אז איך זה יעזור לנו בעתיד? (דיגיטל)

|
16
| כיכר השבת |
ישנה את פני העתיד | מחשב קוונטי - הדמיה

המאבק על העתיד הטכנולוגי הגיע לשיא חדש.

אמש (שני), במטה חברת גוגל, הכריזו החוקרים על פריצת דרך היסטורית במחשוב הקוונטי - צעד שמקרב את האנושות לעידן חדש של כוח חישובי.

שבב קוונטי מהדור החדש, המפחית דרמטית את שיעור השגיאות, נחשף והוגדר כצעד פורץ דרך בדרך להפיכת המחשבים הקוונטיים לכלי שימושי לפתרון בעיות אנושיות רחבות היקף.

במילים של סאנדר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל: "ההישג הזה הוא אבן דרך שתשנה את העולם כפי שאנו מכירים אותו. המחשב הקוונטי שלנו יכול להיות המפתח לפיתוח תרופות חדשניות, חומרים ייחודיים, ואפילו להגביר את היכולות של הבינה המלאכותית".

במילים פשוטות יותר, המחשב הצליח לפתור בעיה מתמטית בכמה דקות, שלמחשב רגיל היה לוקח "זמן ארוך יותר מגיל היקום הידוע".

מחשוב קוונטי: כיצד זה עובד?

בעוד מחשבים רגילים מבוססים על ביטים – יחידות מידע שמייצגות "0" או "1", מחשבים קוונטיים משתמשים בקיוביטים, שיכולים להיות "0" ו-"1" בו-זמנית.

היכולת הזו, המכונה סופרפוזיציה, מאפשרת למחשבים קוונטיים לבצע חישובים מקבילים במהירות שבלתי ניתנת להשגה על ידי מחשבים רגילים.

לצד הסופרפוזיציה, מחשבים קוונטיים עושים שימוש גם בשזירה קוונטית – תופעה פיזיקלית שמאפשרת לחלקיקים מקושרים להשפיע זה על זה מיידית, גם אם הם רחוקים פיזית. התכונות האלו, יחד עם מהירות העיבוד הגבוהה, פותחות אפשרויות אדירות ליישומים טכנולוגיים שלא היו אפשריים בעבר.

ככל שהטכנולוגיה הזו תתפתח, צפויות להיות לה השפעות אדירות. תהליכים שנמשכים כיום שנים במעבדות המחקר יוכלו להתרחש תוך שעות: דימוי אינטראקציות מולקולריות לפיתוח תרופות חדשות, פתרון בעיות לוגיסטיות מורכבות, ואפילו שיפור אבטחת מידע מול התקפות סייבר.

בנוסף, המחשוב הקוונטי עשוי להאיץ משמעותית את קצב פיתוח הבינה המלאכותית. בזכות היכולת לאמן אלגוריתמים במהירות רבה, מערכות AI יוכלו להפוך מתוחכמות יותר, מה שיעניק להן יכולות לפתרון בעיות שדורשות הבנה עמוקה ודינמיות.

עם כל ההתלהבות, הטכנולוגיה עדיין נמצאת בשלבי פיתוח ראשוניים. האתגרים כוללים הפחתת רעשים ושיפור היציבות של המערכות.

אך עם ההתקדמות הנוכחית של גוגל, התחרות בין ענקיות הטכנולוגיה כמו IBM ו-Nvidia מתחממת, ונראה שהמרוץ לעליונות קוונטית ימשיך להניב פריצות דרך שישנו את פני העולם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

16 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

13
אז כל הכתבה הזאת זה פשוט חפירה על דברים שכל ילד יודע על מיחשוב קוונטי ובסוף אפילו לא אמרתם מה הייתה הבעיה המתמטית עצמה...
...
בדיוק , סתם כתבת סרק
לייק
12
מה הייתה הבעיה המתמטית? כאילו סתם חפרתם לי? טוב שיש אפשרות לחסום חדשות לא אמיתיות
מה הייתה הבעיה
מן הסתם. בעיית ה"סוכן הנוסע" פתח ערך בגוג-אל. ותבין. יום טוב
סוגן חשאי
11
אין קשר בין הכותרת לכתבה. מה הבעיה שלקח אלפי שנים לפתור?
שלומי
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות