תביעה תקדימית הוגשה היום (שלישי) נגד הנהלת הרשת החברתית "טוויטר", על ידי משפחותיהם של שניים מנרצחי פיגועי דאעש בבריסל ובפריז.
ארגון "שורת הדין" הישראלי באמצעותו הוגשה התביעה טוען, כי טוויטר שימשה פלטפורמה לארגון הטרור כדי לתכנן את רציחת כ-200 בני אדם ופציעת מאות נוספים במתקפות הללו.
לדברי עו"ד ניצנה דרשן-לייטנר, יו"ר הארגון, "זוהי התביעה הראשונה המעלה על נס ומתעדת בפירוט כיצד נטלה טוויטר את תפקיד המפתח שלה בהפיכת דאעש לארגון הטרור האימתני ביותר בעולם כיום, וכיצד דאעש השתמשה באופן ייחודי בטוויטר בהקשר לשניים מהפיגועים הקשים ביותר באירופה בעת האחרונה".
ההימלטות הנואשת מהטבח במועדון הפריזאי (צילום: "לה מונד")
''ביחס למדיות חברתיות מקבילות", היא מוסיפה, "דווקא טוויטר מכולן עמדה על סירובה העיקש לנתק את שירותיה עבור טרוריסטים, בהצהירה כי 'על הציוצים להמשיך ולצייץ בלי הפרעה', אף שמשמעותן הישירה היא רצח המוני של בני אדם".
שורת הדין מתמקדת מול בית המשפט הפדרלי המחוזי בדרום מדינת ניו יורק בו הוגשה התביעה, ברצח שני בני אדם: ניומי גונזלס, (26), שנרצח על ידי טרוריסט פעיל דאעש במתקפת ירי בפריז בנובמבר 2015 ואלכסנדר (אלכס) פינצ'ובסקי (29), שנהרג בהתפוצצות מתאבד דאעשי בבריסל במרץ 2016. לגבי המקרים הללו נדרשים פיצויים נזיקיים ופיצויים עונשיים.
בפירוט רב מתארת התביעה דרכים ייחודיות רבות בהן דאעש עשתה שימוש בטוויטר ככלי נשק במתקפות הטרור שלה על המערב: האשטאגים ייעודיים המכפילים כל ציוץ מטעמם פי כמה, אפליקציות ספציפיות וגיוס חברים חדשים באופן שיטתי באמצעות רשת חברתית זו.
ההימלטות מהפיגוע בשדה התעופה בבריסל (צילום: מצלמת אבטחה)
"שורת הדין" מצליחה להוכיח איך אנשי דאעש השתמשו בטוויטר - ספציפית לפני, במהלך ולאחר הפיגועים בפריז ובריסל. לדברי לייטנר, "כתב התביעה חושף קשרים ישירים בין טוויטר ובין הטרור, וכאשר הצדק ייעשה במקרה הזה, זה יכריח את טוויטר, לצד אחרים, להפנים שתמיכה בטרור אינה משתלמת".
כזכור, הארגון כבר זכה בעבר בפסקי דין אחרים נגד ארגוני הטרור,ביותר ממיליארד דולרים, נכסי טרור בשווי של כ-600 מיליון דולרים הוקפאו, ולמעלה מ-200 מיליון דולרים אף הגיעו בפועל לידי נפגעי הטרור ובני משפחותיהם.