חטיבת הNest שנרכשה על ידי גוגל רק לפני כחצי שנה בסכום של כ-3.2 מיליארד דולר, מפתחת בעיקר מוצרים 'חכמים' כמו צמיד לעצם הלחיים, שיכול 'לדעת' מתי בעליו מתעורר, ולסמן למכשירים על כך. כך למשל יוכל קומקום חכם להרתיח את עצמו כשהבעלים מתעורר, באופן אוטומטי. בנוסף, מייצרים בחברה גלאי עשן חכמים, הנשלטים מהסמארפון.
כעץ הודיעו ב-Nest, כי הם יפתחו את הממשק שמאפשר למוצרים חכמים לתקשר עם הסמארטפון, לכלל הציבור. וכך יוכלו חברות להתחיל לפתח מוצרים חכמים. מה שמקרב את העולם בצעד משמעותי למה שמכונה 'האינטרנט של הדברים', שיאפשר שלל מוצרים חכמים. זה ישפיע על חיינו בכל תחום, כך למשל האור 'ידע' להידלק כשאנו מתקרבים הביתה, מכונת הכביסה תדע מתי לכבס, והמקרר יזמין לנו חלב מהמכולת כשזה יגמר.
בהשקה האחרונה של אפל, הודיעו בחברה על השקעה בקונספט של הבית החכם. אפל אמנם מתכוונת למוצרים שהיא עצמה תפתח, ויישלטו על ידי האייפון או האייפד. אך באנדרואיד של גוגל הולכים צעד אחד קדימה, וכיאה לחברה שגם דואגת שלציבור יהיה טוב, פותחים את ממשק השליטה המיוחד למפתחים. כך שקונספט הבית החכם או האינטרנט של הדברים, נראה קרוב ופשוט מתמיד.
המושג 'האינטרנט של הדברים' הוטבע על ידי ענקית השבבים אינטל, שהודיעה שהיא מנתבת משאבים רבים על מנת לייעל את הממשקים החכמים שיוכלו להישלט באופן אלחוטי, ודרך האינטרנט. באינטל צופים שכבר בשנים הקרובות אנו צפויים לראות את העולם מתקדם לעבר מוצרים חכמים, שיכולים להישלט מרחוק, בכל תחומי החיים. ולכן החליטו להקצות לנושא משאבים רבים יחסית, בעיקר בפיתוח שבבים ייעודיים.
בזמן האחרון התחילו חברות רבות לפתח מוצרים חכמים, מלבד אפל וגוגל גם LG פיתחה תנורים ומקררים שנשלטים על ידי הודעות SMS. כמו כן, ענקית האלקטרוניקה סמסונג פיתחה מכונות כביסה מקררים ומזגנים, שנשלטים על ידי הסמארטפונים של החברה. גם יצרנית הרכבים, מרצדס, הודיעה כי תטמיע מערכת לשליטה מרחוק על הרכב, כך שיוכלו להדליק את מיזוג האוויר לפני שנכנסים לרכב, ועוד שלל פעולות.
Nest היא חברה העוסקת בפיתוח מוצרים חכמים, המיועדים לעבוד עם מכשירים אחרים. כל למשל פיתחו צמיד מיוחד ללסת, שיוכל לדעת ולהודיע מתי התעוררתם, ולהפעיל מכשירים שונים לפי בקשתכם. למשל לווסת את הטמפרטורה על ידי הפעלת מיזוג האוויר וכדומה, ואף פיתחו ממשק שליטה מיוחד. כאמור לפני כחצי שנה נרכשה החברה על ידי גוגל במחיר של כ-3.2 מיליארד דולר.
גוגל אמנם פתחה את הממשק למפתחים, והם יוכלו לפתח מוצרים ללא אישור מיוחד של גוגל. אלא שבחברה מבהירים שיהיה פיקוח הדוק על המפתחים. וכי מפתח שירצה לפתח מוצר שישתמשו בו מעל ל-1000 איש, יהיה חייב לקבל את אישור גוגל למוצר. יחד עם זאת, מומחים חוששים שפתיחת הפלטפורמה תקל על ההאקרים, שגם כך נחשבים כאתגר הגדול ביותר של האינטרנט של הדברים, לפרוץ בקלות רבה יותר לתוכניות. ואף לבנות יישומים שיעקבו אחר אנשים תמימים.