פסים שמרים
לבצק: (6 פסי שמרים)
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
כפית מלח
1 אבקת אפיה
100 גרם חמאה קרה חתוחה לקוביות
1 סוכר וניל
2 ביצים
3.5 כוסות מים (חד״פ שתיה קרה)
ממלאים בממרח שוקולד ואגוזי לוז
או כל ממרח שאוהבים
לסירופ:
כוס סוכר
חצי כוס מים
כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
ערבבו בקערת מיקסר את המים, הסוכר והשמרים והמתינו 10 דקות עד שהשמרים יפתחו ויעלו קצף.
הוסיפו את הקמח, הביצים החמאה, אבקת האפייה והסוכר ווניל עובדו עם וו לישה במהירות נמוכה במשך דקה. הוסיפו את המלח, והגבירו למהירות הגבוהה ביותר ועבדו עד שהבצק מתאחד ונאסף סביב וו הלישה, כ- 7 דקות.
העבירו את הבצק לקערה משומנת, כסו והתפיחו במקום חמים במשך שעה וחצי.
חלקו את הבצק ל-6 והתחילו עם חתיכת הבצק הראשונה: הניחו אותה בין 2 ניירות אפייה משומנים, רדדו למלבן ויישרו את הקצוות בעזרת סכין. מרחו את ממרח שוקולד, גלגלו את המלבן מהצד הארוך לרולדה והכניסו למקפיא ל- 10 דקות (כדי שיהיה נוח יותר לפרוס ולקלוע לצמה)
חתכו כל רולדה לאורך וקלעו צמה משני הפסים שהתקבלו.
הניחו כל צמה בתבנית אינגליש קייק נפרדת, כסו את התבניות והתפיחו במשך 20 דקות.
אפו על 170 מעלות כ-25 דקות להזהבה
מרחו סירופ מעל.
הכנת הסירופ: מצמצמים כ- 5 דקות מים סוכר ותמצית ווניל לקבלת סירופ.