לקוגל:
- 340 גרם אטריות רחבות, מבושלות במים מומלחים לפי ההוראות המצוינות על גבי החבילה
- 6 ביצים
- 450 גרם שמנת חמוצה
- 340 גרם גבינת קוטג'
- 113 גרם גבינת שמנת מרוככת
- 3/4 כוס סוכר
- 4 כפות חמאה מומסת
- 1/2 כפית קינמון
- ½1 כפיות תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח
- תרסיס שמן
לציפוי:
- ½2 כוסות פתיתי קורנפלקס מרוסקים
- 6 כפות חמאה מומסת
- 1/4 כוס סוכר
- 1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
1. מכינים את הקוגל: מחממים תנור ל-170 מעלות. מצפים תבנית בגודל של כ-22X33 סנטימטרים בתרסיס שמן.
2. מניחים בקערה גדולה את הביצים, השמנת החמוצה, הקוטג', גבינת השמנת, הסוכר, החמאה, הקינמון, תמצית הווניל והמלח. מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. יוצקים את האטריות המבושלות לתערובת הביצים. מצפים היטב ומעבירים לתבנית המוכנה.
4. מכינים את הציפוי: מניחים את הקורנפלקס, החמאה, הסוכר והקינמון בקערה בינונית. מערבבים לאיחוד. מפזרים מעל הקוגל.
5. אופים במשך שעה או עד שתערובת האטריות מתייצבת והציפוי שחום. אם הציפוי נראה שחום מדי לפני שהקוגל מוכן, מכסים בנייר כסף עד סוף זמן הבישול. מניחים לקירור של 10 דקות, חותכים לריבועים ומגישים.