רכיבים
- 1 ק"ג בשר מסוג צ'אך
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- 6 גזרים גדולים
- 1 בצל גדול
- 8 שיני שום
- 6 כפות קמח
- 4 כוסות יין אדום יבש
- 2 כוסות מים
- 1 עלה דפנה
- 6 גבעולי פטרוזיליה קשורים יחד בחוט שפגט
- 1/2 כפית תימין
אופן הכנת קדירת בשר וירקות:
רגע לפני: תבשיל קלאסי וטעים שכל אחד צריך לדעת להכין: מתכון לקדירת בשר וירקות מחממת ועסיסית עם יין אדום ועשבי תיבול, לפנק את המשפחה בימי חורף קרירים.
• קוצצים את הבצל דק, וכותשים 4 שיני שום (הארבע הנותרות נשארות שלמות).
• מקלפים וחותכים את הגזר לרבעים גדולות.
• חותכים את הבשר לקוביות בגודל 2 ס"מ.
• מחממים את שמן הזית בסיר רחב ונמוך, מוסיפים את קוביות הבשר בשכבה אחת, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים במשך 10 דקות, עד שהבשר משחים.
• מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הכתוש לסיר, מערבבים ומבשלים במשך 10 דקות נוספות. מידי פעם בוחשים.
• מפזרים את הקמח באופן שווה מעל הבשר.
• מוסיפים לסיר את היין ומערבבים עד שהנוזלים מבעבעים ורותחים. מוסיפים את המים, 4 שיני שום שלמות, עלה הדפנה, התימין וצרור הפטרוזיליה המאוגד בשלמותו. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך שעה.
• מוסיפים את הגזרים החתוכים, מכסים ומבשלים במשך 30 דקות, עד שהגזר מתרכך.
• מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל ולחם טרי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!