רכיבים
- 3/4 כוס (115 גרם) פירות טריים או קפואים, קצוצים | מומלץ: בננות, אפרסקים, שזיפים או פירות יער
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/4 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הסוכר ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד במשך 5-6 דקות, עד שהכל נמס לסירופ זהוב בהיר. ממשיכים לבשל דקה נוספת עד לקבלת צבע זהוב כהה יותר.
2. מוסיפים את הפירות בבת אחת ומנמיכים לאש בינונית-נמוכה. יתכן שהסירופ החם יבעבע ויעלה קצף.
3. ממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד במשך כ-4 דקות עד שכל גושי הקרמל הקשים מתמוססים וחתיכות הפרי מתרככות ומתפרקות
4. מערבבים פנימה את המלח והשמנת המתוקה עד שהיא נטמעת לגמרי ואין כתמים לבנים ואז מסירים מהאש.
מעבירים את הקרמל לקערה ומשתמשים בו מיד, כשהוא חם, על קינוח, גלידה או עוגה קרה.
או שנותנים לקרמל להצטנן לגמרי ושומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.