זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 ביצה גדולה
- 1 כף מיץ לימון טרי
- 1/2 1 כפיות חרדל דיז'ון
- 1 כפית חומץ יין לבן
- 1/2 כפית מלח ים
- 1 כוס שמן צמחי - אפשר להחליף מחצית מהכמות בשמן זית
- פלפל שחור
אופן ההכנה:
מתכון לכוס אחת של מיונז
1. טוחנים בבלנדר במהירות גבוהה את הביצה, מיץ הלימון, החרדל, החומץ והמלח.
2. תוך כדי שהבלנדר פועל, יוצקים פנימה באיטיות את השמן ולבסוף מוסיפים פלפל שחור לפי הטעם. ממשיכים לטחון עד לקבלת מיונז אחיד ויציב. טועמים ומוסיפים לימון, חרדל, חומץ או מלח, אם צריך.
3. יוצקים לכלי נקי ואטום ושומרים במקרר עד 4 ימים.