זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 4 כוסות חלב
- 1/2 2 כוסות סוכר
- 1 כפית סודה לשתייה
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול - רצוי מברזל יצוק (סיר הולנדי) - על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את החלב והסוכר, מערבבים ומבשלים עד שהסוכר נמס. מנמיכים לאש קטנה וממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד.
2. כאשר הנוזלים רותחים קלות, מוסיפים את הסודה לשתייה. החלב יתחיל להתאדות והתערובת תתעבה ותקבל גוון קרמל עשיר.
3. לאחר כשעה של בישול, תוך ערבוב לעתים קרובות כדי שהריבה לא תדבק לסיר, מסירים מהאש.
4. יוצקים את ריבת החלב לקערה גדולה ועם מיקסר חשמלי טורפים את התערובת עד לקבלת מרקם סמיך וקטיפתי. מאחסנים בצנצנת אטומה היטב.