זמן הכנה5 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 כוס שמן זית איכותי
- 1 ביצה גדולה במיוחד
- 1 כף מיץ לימון (מכחצי לימון)
- 1/2 כפית מלח
אופן הכנת מיונז ביתי:
מתכון ל-1.5 כוסות
1. צנצנת זכוכית בנפח 500 מ"ל, מניחים את כל המרכיבים. נותנים להם לנוח יחד כמה שניות עד שהביצה צונחת לתחתית הצנצנת.
2. מכניסים לצנצנת מוט בלנדר - עד הסוף - ומפעילים על מהירות גבוהה במשך 20-30 שניות, עד שתחתית הצנצנת מלבינה לגמרי. לאט, מרימים את הבלנדר ומלבינים את שאר תכולת הצנצנת. ממשיכים את פעולת הלבנדר עד שהמיונז מסמיך כראוי.
3. טועמים, ומוסיפים עוד מלח או מיץ לימון, אם צריך. שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד 4 שבועות.