רכיבים
- 4 עגבניות בשלות
- 1/4 חבילת חמאה
- 3 שיני שום
- 1 כפית סוכר
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
הכנת הרוטב:
1. מגרדים את העגבניות בעזרת פומפייה.
2. כותשים את שיני השום.
3. ממיסים במחבת את החמאה (כדאי לחתוך לקוביות, כדי להקל על ההמסה), מוסיפים את העגבניות והשום הכתוש, מגביהים את האש ומביאים לרתיחה.
4. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מנמיכים את האש ומבשלים כך במשך 10 דקות.
הכנת הפסטה:
5. מבשלים חצי חבילת פסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה.
6. בתום הבישול, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, אך לא שוטפים! ניתן לזלף מעל מעט שמן זית כדי למנוע הידבקות של הפסטה את לשנייה.
7. מוסיפים את הפסטה למחבת בה מתבשל הרוטב, וצורבים על אש גבוהה את הפסטה עם הרוטב במשך 3 דקות.