רכיבים
- 950 גרם עגבניות שרי
- 230 גרם גבינת פטה ועוד קצת - לקישוט
- 1/4 כוס + 1 כף שמן זית כתית מעולה, מחולקות
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 1/2 בצל בינוני, קצוץ דק
- צ'ילי גרוס, לפי הטעם
- 800 גרם עגבניות מרוסקות, משימורים
- 4 כוסות ציר ירקות
- 1 כף טימין
- 4 שיני שום, קצוצות דק
- 1/4 כוס בזיליקום טרי, קצוץ גס ועוד קצת - לקישוט
- 3/4 כוס פסטה קצרה - לבחירתכם
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את עגבניות השרי בתבנית. יוצקים למעלה את 1/4 כוס שמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל. מקפיצים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מניחים את הפטה במרכז התבנית, כשהיא מוקפת בעגבניות השרי, הופכים כמה פעמים כדי לצפות בשמן הזית ומתבלים.
3. אופים עד שעגבניות השרי 'מתפוצצות' והפטה נמסה, 35-40 דקות.
4. בינתיים, מחממים את כף שמן הזית הנותרת בסיר גדול, על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא רך ושקוף, כ-5 דקות. מתבלים במלח, בפלפל ובצ'ילי הגרוס. מוסיפים את השום, העגבניות המשומרות, ציר הירקות והטימין ומבשלים בעדינות, על אש נמוכה, עד שהעגבניות בתנור מסיימות את צלייתן.
5. כשהעגבניות והפטה מוכנות, מעבירים את התערובת לסיר המבעבע. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל ומוסיפים את הבזיליקום. מביאים את המרק לרתיחה ומוסיפים את הפסטה. מבשלים עד שהיא מבושלת לחלוטין, 7-8 דקות. מגישים עם עוד פטה מפוררת, בזיליקום ופלפל שחור.