זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 3 כוסות עדשים כתומות שהושרו במים 30 דקות וסוננו
- 2 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות
- 4 כפות שמן
- 1 בצל, קצוץ
- 4 שיני שום, פרוסות
- מלח ופלפל שחור
- מעט כמון טחון
- 2-3 כפות רסק עגבניות
- 3 ליטר ציר ירקות או מים
אופן ההכנה:
1. בסיר עמוק, מחממים את השמן ומטגנים קלות את הבצל והשום. מוסיפים את הגזר, מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור, מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב.
2. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, יוצקים מעל את ציר הירקות או המים, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה על אש בינונית. בתום הבישול, ניתן לטחון את המרק בעזרת מוט בלנדר למרקם הרצוי. מגישים עם קמצוץ צ'ילי יבש ושאריות לחם מאתמול.