![מרק קישואים קרמי עם בזיליקום](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2015/01/07/0e7aa820-02cf-11ef-97a3-e12a00cf89de__h667_w1000.jpg)
![מרק קישואים קרמי עם בזיליקום](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2015/01/07/0e7aa820-02cf-11ef-97a3-e12a00cf89de__h667_w1000.jpg)
רכיבים
- 6 קישואים בינוניים מוצקים בקליפתם
- 2 בצלים גדולים
- 100 גרם חמאה
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 4 שיני שום
- 1 ליטר מים
- 2 כפות עלי בזיליקום טרי קצוצים
- קמצוץ כמון (לא חובה)
- 1 כף מלח
- להגשה: פרמז׳ן מגורדת
אופן הכנת מרק קישואים:
רגע לפני: מתכון להכנת מרק קישואים בתיבול בזיליקום עדין ותוספת נדיבה של שמנת מתוקה שמעניקה לו מרקם קרמי וסמיך.
• חותכים את הקישואים לרבעים, וקוצצים את הבצל.
• חותכים לקוביות את החמאה וממיסים בסיר עמוק. מטגנים את הבצל הקצוץ בחמאה, עד להזהבה.
• מוסיפים את הקישואים, מערבבים ומוסיפים את שיני השום בשלמותן.
• מתבלים בכמון ומלח, מוסיפים את המים ומבשלים עד שהקישואים מתרככים.
• מסירים מהאש וטוחנים את הקישואים בעזרת מקל בלנדר למחית במרקם הרצוי.
• מוסיפים את השמנת ועלי הבזיליקום, מערבבים ומבשלים יחד במשך 4 דקות.
אופן ההגשה: מגישים חם, מגרדים מעל המרק פרמזן, והכי מושלם? טובלים במרק את מקלות הגבינה-זיתים המעולים האלה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!