רכיבים
- 800 גרם ארטישוק קפוא
- 2 בצל לבן גדול
- 3 תפוחי אדמה
- 1 לימון
- 5 כפות שמן זית
- 1 כף מלח
- 1/2 כפית פלפל לבן
- 2.5 ליטר מים או ציר מרק ירקות
אופן הכנת מרק ארטישוק:
רגע לפני: הטמפרטורות מתחילות לצנוח, וגם הגשם כבר קפץ לבקר. זה הזמן לשלוף מתכון מרק סמיך ומחמם שיתפקד מעולה כמנה ראשונה: מתכון להכנת מרק ארטישוק קטיפתי.
• מפשירים את הארטישוק במסננת.
• פורסים את הבצלים לרצועות.
• מקלפים את תפוחי האדמה, וחותכים אותם לתפוחי אדמה בגודל שווה.
• מחממים את השמן בסיר גדול, ומטגנים את רצועות הבצל עד שיהפכו לשקופות. מתבלים במלח ופלפל לבן, ומערבבים קלות.
• מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה והמים או ציר הירקות. מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה, עד שהירקות מתרככים.
• סוחטים לסיר את הלימון ומערבבים. טועמים, ומשפרים תיבול, אם צריך.
• בעזרת מקל בלנדר, טוחנים את המרק למחית סמיכה ומביאים לרתיחה.
אופן ההגשה: מגישים חם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!