מתכון למרק עגבניות

השפית מורן פינטו, עורכת מדור האוכל של 'כיכר השבת', מגישה מתכון למרק עגבניות מחמם, המוגש לצד קרוטונים במרקם קרנצ'י. ובזילוף עדין של שמנת חמוצה (מתכונים, אוכל)

|
1
| כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 12 עגבניות בשלות
  • 1 צרור בזיליקום טרי עלים בלבד, או 1 כף גדושה בזיליקום מיובש
  • 3 כפות שמן צמחי
  • 2 פרוסות חלה
  • 8 שיני שום פרוסות
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 2 ליטר מים רותחים
  • מלח
  • קמצוץ סוכר
  • פלפל לבן

אופן ההכנה:

אופן ההכנה של מרק עגבניות;

  • בקערה עם מים משרים את שתי פרוסות החלה למשך 10 דק׳.
  • סוחטים היטב את הלחם ומניחים בצד.
  • קולפים את העגבניות, וחותכים לקוביות.
  • מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים בו קלות את קוביות העגבנייה ואת השום יחד מספר דק׳.
  • מוסיפים את עלי הבזיליקום כשהם קרועים.
  • מפוררים עם הידיים את הלחם ומערבבים לתוך הסיר.
  • מתבלים במלח ופלפל וסוכר
  • מוסיפים את רסק העגבניות והמים.
  • מבשלים כ-20 דק' באש נמוכה.
  • בזמן שהמרק מתבשל חותכים את 2 פרוסות החלה לקוביות קטנות
  • מניחים בתבנית אפיה, מזלפים שמן זית ומפזרים מלח.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
  • אופים כ-20 דק' או עד הזהבה וקרנצ'יות רצויה.
  • אחרי שהמרק בושל טוחנים אותו בעזרת מקל בלנדר היטב.
  • מביאים לרתיחה נוספת.
  • מגישים מרק ומעל כף של שמנת חמוצה לצד הקרוטנים האפויים

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
נכין ןאז נדרג, בהצלחה מורן
יוכבד
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות