מתכון למרק תירס
המצרכים:
- 3 כפות שמן
- 2 בצל לבן קצוץ
- 1 כף סוכר חום
- 1.5 כוסות תירס גרגירים
- 1 כוס מחית תירס-טוחנים במקל בלנדר תירס
- מלח
- פלפל לבן
- 2 ליטר ציר ירקות או מים
- 1 כף רוטב סויה
להגשה:
שמן שומשום לזילוף עדין
אופן ההכנה למרק תירס
- בסיר מחממים את השמן ומאדים בו את הבצל עד שקיפות.
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים, מבשלים כמה דק' עד שהסוכר נמס.
- מוסיפים את התירס ואת המחית מערבבים יחד ומתבלים.
- מוסיפים את המים ומבשלים עד שהמרק מסמיך.
- מוסיפים את רוטב הסויה ומערבבים.
- מגישים חם מאוד ומזלפים מעל שמן שומשום.
ערב חמים ונעים