המצרכים למרק תאילנדי
1 כף שמן בוטנים
1 כרישה פרוסה דק
1 שן שם כתושה
1 כפית אבקת קארי
1 כפית כמון
1/2 כפית תבלין כוסברה טחונה
500 גרם ירכי עוף ללא עצמות פרוסות דק
4 כוסות ציר עוף
1 גבעול עשב לימון
2 כוסות חלב קוקוס
2 כפות סמבל אולק- להחליף בסחוג
1 כף קורנפלור
1 גמבה פרוסה 4 בצלים ירוקים פרוסים שק
1 כף מיץ ליים או מיץ לימון
1 כף כוסברה טריה קצוצה
אופן הכנת מרק תאילנדי
בסיר גדול מחממים את השמן, מוסיפים כרישה ושום ומערבבים עד התרככות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים כדקה שמים את העוף טמזהיבים קלות
מוסיפים לסיר את הציר, עשב הלימון, החלב קוקוס והסבל אולק, ומביאים לרתיחה
מבשלים לא מכוסה על אש קטנה 10 דק, מערבבים ימה את הקורנפלור ומבשלים עד סמיכות קלה. לפני ההגשה מוציאים את הכמון גרס ומכניסים את הגמבה והבצל ירוק ומיץ הלימון והכוסברה