

מתכון למרק חרירה: ערב צום יום הכיפורים, מורן פינטו מגישה מתכון למרק חרירה - מאכל טעים ומשביע, שיעזור לכם לעבור את הצום בשלום. עם בשר, חומוס ועדשים, תיכנסו לצום בראש שקט.
המצרכים למרק חרירה
500 גר׳ בשר בקר- מומלץ מספר 8 חתוך לקוביות קטנות
2 בצלים
1 ראש סלרי ועלים
2 כוסות חומוס גרגירים - מושרים
2 כוסות עדשים - מושרים
צרור פיטרוזליה
צרור כוסברה
מלח, פלפל לבן
1 כפית כמון
1/2 כוס מיץ לימון טרי
3 כפות קמח מהולות ב1 כוס מים
4 ליטר ציר ירקות
5 כפות שמן קנולה
אופן הכנת מרק חרירה
בסיר 5 ליטרים, מחממים את השמן ומטגנים בו את הבצל והסלרי כשהם קצוצים.
מוסיפים את קוביות הבשר ומערבבים היטב. מתבלים במלח, פלפל וכמון.
מוסיפים את החומוס והעדשים ומערבבים.
מוסיפים את הנוזלים והלימון ומבשלים 10 דק׳ות, ואז מכניסים את כל העלים קצוצים יחד ומבשלים כשעה.
בכוס מים, מערבבים היטב 3 כפות קמח ושופכים לסיר. מבשלים 10 דקות נוספות.
מגישים חם לצד פלחי לימון.