ביום י"ט בחשוון התשפ"ד, נפל רב-סמל (מיל') ידידיה אליהו הי"ד בג'באליה שברצועת עזה. ידידיה, בן 25 מקרני שומרון, היה לוחם בגדוד 8170 ותלמיד מסור בישיבת ההסדר צפת. הוא הותיר אחריו אישה, שתי בנותיו מאור זיוה ואביגיל, ופורת אביה, בנו שנולד לאחר נפילתו. עבור חבריו ומוריו, הוא היה יותר מתלמיד – הוא היה דמות מעוררת השראה של אהבת חיים, תורה וניגון.
"היום הזה הוא יום גדול ומשמעותי בישיבה," אומר ראש ישיבת ההסדר צפת, הרב איל יעקובוביץ'. "זהו יום שבו התבשרנו על נפילתו של ידידיה אליהו ז"ל, תלמיד יקר שלנו, בג'באליה, והשנה אנו זוכרים אותו ואת מורשתו. ידידיה היה אדם מיוחד, מלא שמחה, רציני בלימודיו ודבוק באהבת ה'. הוא לא רק חלק מהעבר של בית המדרש, אלא גם מקור להשראה בהווה ובעתיד."
"לאחר נפילתו" מספר הרב, "שאלתי את מיתר, אשתו של ידידיה, מה ניתן לעשות כישיבה כדי להנציח אותו. היא ענתה לי בעדינות: 'תעשו משהו שמביא את החיים שלו – שלא יהיה תמונה על הקיר אלא משהו שמאפשר להרגיש אותו חי, להרגיש את התורה שלו." וכך, הוקמה לזכרו חבורת לימוד בשם 'אור ידידיה', שפועלת בכל שבוע בימי רביעי בערב. תלמידים מכל צפת מגיעים ללמוד תורה, באווירה חמה וחברותית, "מתוך מטרה לשמר את הכוח וההתמדה שאפיינו את ידידיה" אמר הרב.
לקראת יום השנה הראשון לזכרו, החליטו בישיבה להוציא שיר המוקדש לזכרו. השיר שנבחר הוא 'ידיד נפש', שנכתב בצפת על ידי רבי אלעזר אזכרי. הרב איל הסביר: "הכינוי של ידידיה בישיבה היה 'ידיד', ולכן השיר הזה מתאים לו כל כך. הניגון שנבחר הוא ניגון של חסידות ברסלב – ניגון שיש בו דבקות וכיסופים, לצד שמחה ואופטימיות, מה שמשקף את הדרך המיוחדת שבה ידידיה חי ועבד את ה'."
לבסוף הוסיף: "השיר הזה הוא לא רק הנצחה; הוא גם קריאה לכלל ישראל להתחבר, לשמוח ולשאוב כוחות. אנחנו מקווים שדרכו יעבור משהו מהאור והאהבה שהיו בידידיה לכל עם ישראל."
קרדיטים:
הפקה ועיבוד: רון חניה וידידיה מאיר תדהר
שירה: ראש הישיבה הרב איל יעקבוביץ׳, ר"מ שיעור א׳ הרב יהודה מלכא
מקהלה: דניאל רוזיליו, ידידיה אפשטיין, אורי צוברי, נהוראי כחולי, מאיר חייק, ידידיה מאיר תדהר