החדש של יובל טייב על המדפים

האלבום היהודי-אתני הטוב של העשור מגיע סופסוף אל החנויות: יובל טייב – "שמע ישראל". כבר מגיל 8 מככב טייב על בימת המוזיקה היהודית. שמע ישראל של יובל טייב, גדוש בלהיטים עכשוויים בקשת סגנונות מערביים עד לערביים ממש. אחד הלהיטים באלבום מגיע בשתי שפות: ליל הכלולות, מסתמן כלהיט חתונות מרגש, בשתי גרסאות בעברית ובערבית

|
33
| כיכר השבת |

אחרי ימי החנוכה, מגיע לחנויות נס של ממש: יובל טייב עם האלבום הטוב ביותר שיצא בעשור האחרון, שמע ישראל. טייב, מככב בתחום המוסיקה היהודית- פיוטית כבר מגיל 8, את האלבום הראשון שלו הוציא לרגל בר המצווה, אי שם בשנות התשעים. אביו חש שלכישרון הענק נחוץ ליטוש ושלח את בנו ללמוד פיתוח קול וכינור קלאסי. לצד לימודיו כילד בבית הספר, הקשיב הצעיר לשירתם של גדולי המוזיקה הערבית כמו אום כלתום, עבדול ווהב, עבד חלים, פריד אל עטרש ועוד.

טייב הנער, החל למלא את מדף העשייה שלו בתקליטים וקלטות, שיתף פעולה בדואטים עם מיטב היוצרים בישראל והתמחה אצל גדולי המוסיקולוגים. למרות גילו הצעיר, נחשב טייב לאנציקלופדיה מהלכת בכל הקשור למוסיקה ערבית. הוא בקיא בתולדות המוסיקה המצרית, לעיתים מתקשרים אליו אנשי מקצוע ע"מ להתייעץ עמו בנוגע למקורותיהם של מנגינות ומקאמים. יובל טייב מרצה את 'תורת השירה והפיוט' במסגרות אקדמאיות נחשבות.

הילדות המוסיקלית, אלפי ההופעות והאירועים שהפכו את הרזומה של טייב לעשיר בתוכן, היו בעצם מסע לקראת האלבום הנוכחי. הכוחות הטובים ביותר בתחום המוסיקה האתנית היהודית חברו יחד לאלבום מרתק: שמואל יונה, רמי לב, ארלט ספדיה, יעקב מנשה, ארז יחיאל, אלי קשת, עדי ליאון ועוד, ההפקה של המאסטר בתחום, חיים דבש.

שמע ישראל של יובל טייב, גדוש בלהיטים עכשוויים בקשת סגנונות מערביים עד לערביים ממש. אחד הלהיטים באלבום מגיע בשתי שפות: ליל הכלולות, מסתמן כלהיט חתונות מרגש, בשתי גרסאות בעברית ובערבית. האלבום מאפשר לאוהדיו של יובל טייב לשמוע סופסוף את הסינגלים שהפכו ללהיטים עם אחד, יום יבוא והללויה שמאיישים את רשימת הרצועות.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

33 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

15
יובל זמר עם נשמה גבוהה, מי שמבין שומע זאת בכל שיריו הוא באמת ענק.
יעקב
14
"על טעם ועל ריח אין מה להוכח.גם לא מי שנכנס לרשימת הרבנים שיצאו נגד המופיעים באולפנים שקופים ומעורב. למה את זה לא אומרים? האם זמר זה רק גוף ושמיעה,או גם נשמה שלפעמים לא צריכה לשמוע את מה שהרבנים אמרו שלא לשמוע. נהיה כנים עם עצמינו לפחות...יש לנו נגיעה.
shlomi052
13
קל יפה מהמם! איזה קול יציב וחזק תמשיך כך מת עליך( רק תשנה את התמונה שברקע......)
As
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות