מיוחד ל"כיכר השבת"

קן ברג'ס נטש את השירה לטובת הציור

עשרות שנים אחרי שנטש את המכחול ואת הצבעים, הוא שוב מצייר ● קן ברג´ס, המוזיקאי המוערך שהפך ל´גר-צדק´ ולא הפסיק לשיר, מציג כעת תערוכת ציורים פרי מכחולו ● בועז בן ארי שמע מברג´ס על אהבתו הגדולה לאומנות וציור. ואיך כל זה מתקשר למוזיקה? ראיון מיוחד (חג השבועות)

|
15
| כיכר השבת |

נפגשנו בשעת לילה מאוחרת. "זו השעה הפנויה היחידה שלי", כך התנצל בטלפון.

מצאתיו ישוב על כסאו בחצר ביתו. קצת עייף אך עם עיניים בורקות. האיש שאלפי אנשים בעולם גדלו על המוזיקה שלו, האיש שהתגייר לפני כ-17 שנה ומאז אלפי חרדים נהנו מהמוזיקה שלו.

את קו ברג´ס לא באתי לראיין על הגירות. נכון, זה ערב חג השבועות, ורות וגירותה היא הלהיט החם בעולם התקשורת היום בכל מוספי החג, אבל אני באתי כדי לשמוע ממנו על משהו חדש בו הוא עוסק - עולם האומנות הציור.

קן ברג´ס ממעט להכיר בערך עצמו, אבל כשהוא מדבר על ציוריו הוא הופך להיות אדם אחר.

תמיד היה צייר בנשמתו. בגיל עשר, המליץ המורה שלו לאמו שתרשום אותו לקורס ציור ותטפח את הכשרון החבוי בו.

התשובה של הילד קן הפתיעה אותה: "אני רוצה רק רוקנרול וכדורגל", אמר.

עשרות שנים אחרי, הוא לפתע מצייר. איך זה קרה? אריאל ברמן, איש התקשורת החרדי, שמע ממנו על אהבתו לציור וניסה לשכנע אותו להציג את יצירותיו.

בוקר אחד, בתו הגיעה עם דפים וצבעים ואמרה לו: "אמרת שאתה יודע לצייר, אז תצייר".

מאותו יום הוא מצייר. אחד הציורים האהובים עליו נקרא "וירא כי טוב" בו נראה גן העדן כמה שעות לפני בריאת האדם הראשון.

התמונה הענקית תופסת חלק נכבד מהתערוכה המוצגת בסלון ביתו. דוד גדנקן, מבקר אומנות וציור, התפעל עמוקות מציוריו ואמר לו: "אתה פשוט חייב להמשיך לצייר".

כך, במקביל למוזיקה, הוא מצייר את מנגינת החיים. קולמוס הנפש.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

15 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

4
אגב,מה השם הזה קן ברג'ס????
עידית
3
של הצדיק ברג'ס
מנחם ישראל
2
זה לא מחמיא למצולמים.
דניאל
הצילום בוצע ללא תאורה כלל , צולם בD5 ב3600 אסא ללא פנס תאורה . מהיר חימה
מהיר חימה
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות