אליה ינון גבאי עוד לא בן שמונה עשרה ומשמש כבר שנים רבות כפייטן חזן וזמר. משחר לידתו אהב מוסיקה ושירה וספג בבית סבו את רוח אהבת הפיוט החזנות והתפילה. בגיל מוקדם התגלה כילד פלא וככישרון עולה על ידי הפייטן החזן והזמר המפורסם ליאור אלמליח.
קולו הייחודי, הנעים והצלול הוגדר בפי מובילי הז´אנר כמי שנושא עימו את "רוח הפיוט והשירה האנדלוסית המתחדשת". במשך השנים למד מאת טובי המורים שצפו לו עתיד עשיר: משה לוק, ר´ דוד אייזנקוט, ר´ דוד אוטמזגין ודוד וויצמן. קולו של גבאי צעיר וצלול כשל נער פלא, אך ניכרים בו סימני ניסיון לימוד. הנגינות והפיוטים נשמעים כמו ממי שלמד זמן רב ומבין את רזי הסלסול לעומקם. "הדרך עוד רבה, אך הניצנים כבר החלו להיראות". אומרים מוריו.
בשנת תשס"ו התחיל ללמוד חזנות, ופיוט בבית ספר לפיוטים וחזנות ספרדית בירושלים, במכון למוסיקה יהודית- "רננות" בניהולו של עזרא ברנע. גבאי השתלם בקורס "פרחי חזנות" בנוסחים: ירושלמי, ספרדי ומרוקאי וסיים אותו סיים בהצטיינות רבה. אליה שומר על הנגיעות והצלילים האותנטיים ומתחבר אליהם דרך מילים ולחנים עתיקי יומין השילוב המעניין שבין התרבויות הוא התקווה החדשה להמשך דור יוצרים צעירים המשלבים ומגשרים בין תרבויות והשומרים על מורשת אבות למען הדורות הבאים
הוא מתגורר במעלות - תרשיחא, תלמיד ישיבת בני עקיבא בר יוחאי- מירון, בנוסף הוא משמש כחזן בבית הכנסת ´יגל יעקב´ בשכונת יפה נוף במעלות הצפונית. "מעלות תרשיחא היא עיר פריפריה גלילית המסמלת את השילוב היפה והמכובד שבין התרבויות. יהודים לצד ערבים השתלב והתערה בין התרבויות והרבגוניות של עיר יהודית וערבית וכמו ינק מבית אבותיו שבמרוקו שבה חיו זה לצד זה בהרמוניה מופלאה ובכבוד הדדי ומתוך כך המוסיקה ניצחה את ....הכול", מסביר אביו, המוסיקאי מאיר גבאי. "מרקם החיים הייחודי בעיר השפיע רבות עליו כאומן צעיר וסלל את דרכו בבטחה אל התזמורת האנדלוסית אלמוגרביה בניצוחו של עימד דאלל ובניהולו האומנותי של מקס אבוטבול.