רכיבים
- 2 כפיות שמן
- 1/2 כפית זרעי כמון
- 5-6 שיני שום גדולות, קצוצות
- 3 פלפלי צ'ילי אדום מיובשים, שבורים ביד
- 1 בצל סגול קטן, קצוץ
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות
- 1/4 כפית אבקת כורכום
- 1/2 כפית כוסברה טחונה
- 1/4 כפית אבקת צ'ילי / פלפל קאיין / פפריקה חריפה
- 1/2 כפית מלח
- 3 כפות מים
- 3-4 כוסות תרד קצוץ דק
- 1/4 כפית גאראם מסאלה (לא חובה)
- מיץ סחוט היטב מחצי לימון
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן. לאחר שהשמן חם, מטגנים את זרעי הכמון כמה שניות מבלי לערבב אותם. כשעולות סביבם בועות, מוסיפים את השום הקצוץ ושברי הצ'ילי המיובש ומטגנים יחד במשך דקה, עד שהשום מתחיל לשנות את צבעו.
2. מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ ומטגנים אותו במשך 3 דקות עד שהוא רך ושקוף, ואז מערבבים פנימה את תפוחי האדמה ומערבבים.
3. מתבלים בכורכום, כוסברה טחונה, אבקת צ'ילי, מלח ו-3 כפות מים. מערבבים היטב עד שתפוחי האדמה מצופים היטב.
4. מכסים את המחבת ומבשלים במשך 6-7 דקות על אש בינונית, עד שתפוחי האדמה כמעט מבושלים לגמרי. כל 2 דקות, מערבבים את תכולת המחבת.
5. מוסיפים את התרד בהדרגה, כף גדושה אחת בכל פעם ומערבבים אחרי כל תוספת, עד שעלי התרד מתכווצים. לאחר כל הוספת תרד, מבשלים במשך 3-4 דקות. כשכל התרד בפנים, מתבלים בגאראם מסאלה (אם משתמשים), מערבבים וכשרוב הנוזלים במחבת מתאדים, יוצקים על הכל את מיץ הלימון ומכבים את האש.