רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל, קצוץ
- 4 שיני שום, קצוצות
- 400 גרם פטריות שמפיניון, קצוצות
- 1/2 כפית מלח
- 500 גרם גרגרי חומוס מבושלים / מקופסת שימורים (מסוננים ושטופים)
- 100 גרם פירורי לחם
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
- 1/2 כפית תימין מיובש
- 1/2 כפית אורגנו מיובש
אופן ההכנה:
1. במחבת רחבה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והשום במשך 5 דקות. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ושאר התבלינים ומטגנים על אש גבוהה במשך 5-7 דקות עד שרוב הנוזלים מתאדים מהמחבת. מכבים את האש ונותנים לתערובת להצטנן.
2. מוסיפים לתערובת הפטריות את גרגירי החומוס ובמעבד מזון או עם מוט בלנדר, טוחנים יחד את התערובת - אך לא יותר מדי, שיישארו קצת חתיכות גסות למרקם לעיס יותר.
3. מוסיפים לתערובת הטחונה את פירורי הלחם, מערבבים היטב, טועמים ומוסיפים תבלינים, אם צריך.
4. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל שווה ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות. באמצע האפייה, הופכים את הכדורים.
5. במקביל, מכינים רוטב עגבניות להגשה עם הקציצות - לחצו כאן למתכון (או מחממים רוטב עגבניות קנוי), ואפשר גם לבשל פירה תפוחי אדמה - לחצו כאן למתכון.