זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 ק"ג תפוחי אדמה בקליפה צהובה, מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
- 8 שיני שום, מקולפות
- מלח
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
אופן ההכנה:
1. מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את תפוחי האדמה, שיני השום ו-2 כפיות מלח ומבשלים במשך רבע שעה על אש גבוהה עד שתפוחי האדמה רכים.
2. מסננים את תפוחי האדמה והשום לקערה ושומרים בצד 1 כוס ממי הבישול.
3. מועכים את תפוחי האדמה והשום, מוסיפים את שמן הזית וממשיכים למעוך עד שהוא נטמע בפירה. מדללים את הפירה עם מים ממי הבישול, בהתאם למידת הסמיכות הרצויה. טועמים ומשפרים תיבול, צריך.