זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 ק"ג תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
- 1 ק"ג גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
- 30-60 גרם חמאה
- קורט זעפרן, מפורר (אופציונלי)
- גרידת קליפה מלימון אחד קטן (שוטפים היטב לפני)
- 1/4-1/2 כוס חלב
- מלח
אופן ההכנה:
1. מניחים את תפוחי האדמה והגזר בשני סירים עמוקים נפרדים, ממלאים כל סיר במים, ממליחים בנדיבות ומביאים לרתיחה עד שהירקות רכים. מסירים מהאש ומסננים.
2. מוסיפים לגזר את החמאה, הזעפרן וגרידת הלימון ומועכים היטב, ואז מוסיפים את תפוחי האדמה ומועכים הכל יחד.
3. מדללים את המרקם עם חלב, תוך כדי מעיכה. טועמים ומתבלים בעוד מלח, אם צריך. מגישים מיד, חם.