רכיבים
- 4-6 תפוחי אדמה מזן ראטה, לא מקולפים, שטופים היטב
- 120 גרם חמאה מלוחה, מומסת
- 1/4 כוס אורגנו טרי קצוץ
- 2 כפות תימין טרי קצוץ
- 1-2 שיני שום, מגורדות
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בעזרת סכין חדה מאוד או מנדולינה, פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות מאוד.
2. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים קלות תבנית מאפינס עם 12 שקעים.
3. בקערה גדולה, מערבבים היטב את החמאה המומסת, עשבי התיבול, השום, הגבינות, מלח ופלפל שחור. מוסיפים לקערה את פרוסות תפוחי האדמה ומערבבים עד שהם מצופים לגמרי.
4. מסדרים את תפוחי האדמה המצופים זה על גבי זה בשקעי המאפינס. גם אם הם עולים על שולי התבנית, אל דאגה, הם יתכווצו באפייה.
5. מכסים את תבנית השקעים בנייר כסף, מניחים אותה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים במשך 30 דקות. מסירים את נייר הכסף וצולים במשך 20-25 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה רכים וזהובים. מחלצים בעדינות משקעי התבנית ומגישים מיד.